Yükseliş, dolarda satış fırsatı oldu

Yükseliş, dolarda satış fırsatı oldu

EKONOMİ Haberleri

TCMB Başkanının değişmesinin ardından aşırı tepki veren piyasalarda sakinleşme başladı. Dolar, dünkü işlemlerde gelen satışların da etkisiyle 7,70 seviyesine kadar geriledi.

Özellikle bireysel hesaplarda çözülme görülüyor. Kur, gün boyunca 7,70 - 7,90 arasında dalgalandı. Borsa da, yüzde 7 eksiden tepki vererek hızla toparlandı. Analistler; ilk mesajların piyasa dostu olduğunu, bundan sonra gelecek açıklamaların takip edileceğini, borsadaki düşüşlerin orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini, dolarda da yükselişlerin satış fırsatı olduğunu belirtiyor. Hâlihazırda sıkı para politikasının devam ettiğini hatırlatan analistler "1.300 puanın altındaki borsa, değerlemeler için cazip. Dolarda ise 8 TL'nin üzerinde tutunacak bir gelişme yok. Yatırımcıların bu seviyelere dikkat etmesi gerekiyor" görüşünü dile getiriyor.

KAVCIOĞLU'NUN TEMASLARI
Pazar günü Bankalar Birliği yönetiminde yer alan bankaların genel müdürleri ile görüşen Kavcıoğlu, bugün diğer bankaların yöneticileriyle buluşacak. Görüşmeye katılım bankaları genel müdürleri de katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...