Yüksek Mahkeme'den Turkcell hisseleri için kritik karar!

Yüksek Mahkeme'den Turkcell hisseleri için kritik karar!

Ekonomi Haberleri

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme konusunda verilecek 60 günlük süreyi başlatmak için o kararı bekleyecek.

Turkcell'in nbsp;hissedarları Rus Altimo ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme konusunda verilecek 60 günlük süreyi başlatmak için New York Temyiz Mahkemesi'nin kararını bekleyeceğini açıkladı. İki ortak arasında uzun yıllardır devam eden hisse sahipliğine ilişkin dava sürecinde Privy Council, 9 Temmuz 2013 tarihinde Çukurova'nın 60 gün içinde Altimo'ya 1.57 milyar dolar ödeyerek, Turkcell'deki kontrol paylarını geri alabileceğine karar vermişti. nbsp;Çukurova Holding, Turkcell'in bir diğer hissedarı TeliaSonera'nın nbsp;Altimo ile ortak hareket ettiğini ve İskandinav grubun New York Bölge Mahkemesi'nde Turkcell hisseleri için aldırdığı tedbir kararını temyiz etmesini gerekçe göstererek, bu ödeme için süre uzatımı istemişti.
nbsp; nbsp; nbsp;
Privy Council süre uzatımı talebini kabul ederken, 1 Aralık 2013 tarihinden sonra, ödemeye son tarih konulması için tarafların talepte bulunabilmesine izin vermişti. Altimo 1 Aralık sonrasında son tarih belirlenmesi konusunda başvuru yaparken, Privy Council bu talebi görüşmek üzere bugün toplandı. Bugünkü kısa oturum sonrasında bir açıklama yayınlayan mahkeme, New York'taki dava sürecinin sonuçlanmasının ardından Çukurova'ya ödeme için 60 günlük süre tanınacağını duyurdu.
HABERTÜRK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...