Yolcu köprüleri yerini buluyor

Düzenleyen:
Yolcu köprüleri yerini buluyor

Ekonomi Haberleri

Havalimanında 143 adet yolcu köprüsünün yer alacağını belirten İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu; 4’ünün montajının bitirildiğini, 42’sinin de proje alanına geldiğini söyledi

A. Faruk Sarıkoç - Hasibe Karadağ - İsmail Coşkun - Harun Basat (İHA)

Türkiye’nin en önemli projelerinden olan İstanbul yeni havalimanında, çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlk etabının yüzde 64,5’i tamamlanan 3. havalimanındaki çalışmaları, İhlas Haber Ajansı ‘drone’ ile görüntüledi. Havadan çekilen görüntülerde, uçakların yanaşacağı, “körük” diye bilinen yolcu köprüleri fark edildi. Ana terminal binasında, kimi kısımlarda terminalin dış camlarının ve çatısının tamamlandığı, kimi kısımlarda ise çalışmaların devam ettiği görüldü. Havalimanında 143 adet yolcu köprüsünün yer alacağını belirten İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, 4 adet yolcu köprüsünün montajının bitirildiğini ifade etti.
Uçuşlarda vatandaşların konforunun çok önemli olduğunu belirten Yusuf Akçayoğlu “114 noktadan aynı anda uçak yanaşmasına müsait köprülü servis verebileceğimiz bir durumdayız. 143 yolcu köprümüz var, bunların yaklaşık 42’si projeye intikal etmiş durumda... 29 Ekim 2018 tarihine odaklanmış vaziyetteyiz. İşlerimiz tamamen programa uygun olarak gidiyor” dedi.
Yolcu köprülerinden bahseden Akçayoğlu “Mesela A-380’ler için 3 köprü birden yanaşıyor, çünkü en üst katta business ve diğer ekonomi bölümü var. Türkiye’de böyle bir servisi verebilen başka bir havalimanımız yok. Bir No.lu pist bitti, yanındaki taksi yolu da bitti, 2 No.lu pistin de hafriyat çalışmalarının yüze 75-80’i tamam. Terminal binasının bir an önce cephe ve çatısının kapatılmasını hedefliyoruz. Çünkü çok fazla miktarda metrekarelerden bahsediyoruz. 300 bin metrekare işimiz var. Mimar Sinan’dan esinlendiğimiz 311 kubbemiz mevcut. Bunlar emek gerektiren yoğun işler olduğu için zamanında yetiştirmemiz önemli” diye konuştu.

Yılda 200 milyon yolcu

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması planlanan 3’üncü havalimanı, bütün fazları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olacak. Havalimanında terminal binaları, hava trafik kontrol kuleleri, her uçak tipine uygun 6 bağımsız pist ile taksi yolları bulunacak. Projede ayrıca devlet konuk evi, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, oteller, itfaiye vb. gibi destek tesisleri yer alacak. Havalimanı 4 etapta tamamlanacak. Yatırım maliyetinin yaklaşık 10 milyar avro olması öngörülen havalimanının ilk etabı, 2018 yılı sonunda faaliyete geçecek.

Yolcu köprüleri yerini buluyorYolcu köprüleri yerini buluyor

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...