Yoksulluk yüksek gelirli şehirlerde daha çok hissediliyor

Düzenleyen:
Yoksulluk yüksek gelirli  şehirlerde daha çok  hissediliyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıkladı. Buna göre Türkiye’de ortalama yıllık eş değer hane halkı kullanılabilir fert geliri, 2018’de 24 bin 199 lira olarak hesaplandı.

Gelir en yüksek bölge 34 bin 912 lirayla İstanbul oldu. Bu bölgeyi 29 bin 952 lirayla “Tekirdağ, Edirne, Kırklareli”, 29 bin 847 lirayla “Ankara” izledi. Fert gelirinin en düşük olduğu bölgeler ise; 10 bin 965 lirayla “Van, Muş, Bitlis, Hakkâri”, 11 bin 204 lirayla “Mardin, Batman, Şırnak, Siirt”, 11 bin 357 lirayla “Şanlıurfa, Diyarbakır” olarak sıralandı.
Bu arada “hayat şartları” dikkate alınarak hesaplanan “göreli yoksulluk oranı” sıralamasında ilginç detaylar dikkat çekti. Geliri en yüksek bölgeler, aynı zamanda yoksulluğu en fazla hisseden şehirler arasında yer aldı. Bunda o bölgelerdeki “hayat pahalılığı” etkili oldu. Gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler yüzde 13,5 ile “Tekirdağ, Edirne, Kırklareli”, yüzde 12,7 ile “İstanbul” olarak gerçekleşti. En düşük olduğu bölgeler ise yüzde 5 ile “Gaziantep, Adıyaman, Kilis”, yüzde 7,2 ile “Zonguldak, Karabük, Bartın” bölgeleri oldu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...