Yıpranma hakkına basın kartı şartı

Yıpranma hakkına basın kartı şartı

EKONOMİ Haberleri

TBMM'de kabul edilen Torba Kanun’da basın çalışanlarını ilgilendiren bir düzenleme de yer aldı. Artık basın çalışanlarına yıpranma hakkı "basın kartı taşınması" şartıyla verilecek.

14 Şubat tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan AYM kararında, “gazetecilik mesleğinde çalışanların fiilî hizmet süresi zammından yararlandırılmalarına ilişkin mevcut hükmün iptaline” karar verilmişti. Boşluğu gidermek amacıyla düzenleme yapıldı. AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk “Net tanımlama olmaması; kimlerin gazeteci olduğunun ve yıpranma hakkı alacağının tespitini imkânsız kılmaktadır. Bu da basın iş kolunda çalışan ve gazetecilik yapıp yapmadığı belirsiz çok sayıda sigortalının, kendini kapsamda göstermesine, uyuşmazlıklar sebebiyle SGK’ya yönelik dava yükünün artmasına, haksız yere yararlanma riskinin gerçekleşmesine sebep olacak. Basın kartı ölçütü mutlaka korunmalı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...