Yılbaşı tatilinde adres Türkiye

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yılbaşı tatilinde adres Türkiye

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

İyi bir yaz sezonu geçiren turizm sektörü şimdi de ‘noel’ tatiline hazırlanıyor. Rusya ve Avrupalıların ilk tercihi Türkiye olacak. İstanbul ve Antalya’daki oteller ise tüm hazırlıklarını tamamladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye turizm sektöründe en iyi dönemini yaşıyor. Yaz dönemini rekor ziyaretçi ile kapatan ülkemiz şimdi de yılbaşı turistlerini bekliyor. Birçok işletme yeni yıl tatil organizasyonu için hazırlıklarını tamamladı. Dünyanın birçok ülkesinde 2024 yılı kış turizm destinasyonu için en iyi alternatifin Türkiye olduğu ifade ediliyor. Rus tur operatörleri (ATOR) yeni yayınladığı raporunda en uygun ve en iyi yılbaşı tatili ülkesinin Türkiye olduğunu açıkladı. Aynı raporda geçen yıl Mısır ve Dubai ilk sıradaydı. Bu yıl Türkiye hem jeopolitik konumu hem de tatil imkânları ve eğlence sektörü ile ilk sıraya yerleşti. Ayrıca yalnızca Rusya değil, Avrupa’dan da yılbaşı tatili için Türkiye’ye gelecek olan binlerce turist olduğu ifade ediliyor.

ORTALAMA FİYAT 1.900 $

Yapılan açıklamada Türkiye’de ocak ayı için 2 kişilik her şey dâhil ortalama tur paketi fiyatının 1.900 dolar olduğu açıklandı. Raporda aynı tatilinin Mısır’da için 2.460 dolar, Birleşik Arap Emîrlikleri’nde (Dubai) 3.513 dolar, Tayland’da 3.925 dolar, Sri Lanka’da ise 4.300 dolar olduğu açıklandı. Tatil ve bilet satışlarında Türkiye’nin yüzde 28 ile ilk sırada olduğu da ifade edildi.

OTELLER HAZIRLANIYOR

Sektör temsilcileri Avrupalıların yılbaşı kutlamalarının dört hafta sürdüğünü, bu doğrultuda Antalya’daki otellerin de çalışmalarına ay başında başladıklarını belirterek “İç pazar, Avrupa ve Rusya’daki taleplerde ciddi artış var. Yılbaşı programı hazırlayan tesislerde doluluk oranının yüzde 100’lere ulaşacağını öngörüyoruz. İyi bir sezon geçirdik, hâlâ da geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl tadilata giren ya da kış sezonuyla kapanan otel sayısı geçen yıllara göre daha az. Hemen hemen her otelde de yılbaşı için bir hazırlık var” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...