Yerli ve hızlı ortaklık

Düzenleyen:
Yerli ve hızlı ortaklık

Ekonomi Haberleri

Teknoloji devleri Turkcell ve Vestel güçlerini birleştirdi. ‘Yerli ve hızlı’ sloganıyla hayata geçen ortaklık kapsamında ilk etapta Venus V3 5020 adıyla 4.5G’ye uyumlu akıllı telefon satışa çıktı. İki şirketin iş birliği ihracat konusunda da devam edecek

Önder ÇELİK MANİSA

Türkiye’nin iki teknoloji devi Vestel ve Turkcell, teknolojik iş birliğine gitti. İki şirket Vestel Venus V3 5020 adıyla 4.5G’ye uyumlu yerli akıllı telefon üretti. 649 TL’lik uygun fiyatıyla dikkat çeken Venus V3 5020, Türkiye ve Turkcell’in faaliyet gösterdiği 9 ülkede satışa sunulacak. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yerli ve hızlı iki teknoloji firmasının güçlerini birleştirdiğini belirterek, “İş birliğimiz gelişerek devam edecek. Kazandığımız bilgi ve birikimin yanı sıra üretim gücümüzü tüm teknoloji firmalarıyla ortaklaşa projeler gerçekleştirmek için kullanmaya hazırız” dedi. Vestel City’de üretilen Venus V3 5020 akıllı telefonların, yurt dışı pazarlarında da yer alacağını ifade eden Erdoğan, “Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden biri akıllı telefon ithalatı. Bunun önüne geçecek, cari açığı azaltacak çalışmalara odaklandık. Artık akıllı telefon üreten ve bu telefonları dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Turkcell ile yaptığımız iş birliği hem ürün, hem hizmet ihracatı ile cari açığın azalmasına ve doğrudan istihdamın artmasına katkı sağlayacak” diye konuştu. Vestel’in akıllı telefon pazar payının yüzde 3.5 olduğunu hatırlatan Erdoğan, bunu 1 yılda yüzde 10’a çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Erdoğan, “Biz 30-40 milyon adet cep telefonu üretmek için yola çıktık” dedi.
200 BİN ADET SATARIZ
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, başta akıllı cihazlar olmak üzere teknolojinin her alanında yerli üretimi desteklediklerini belirterek, “Vestel ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile Turkcell’in 4.5G hızını herkesin deneyimlemesini amaçlıyoruz. Turkcell olarak müşterilerimize hızlı, uygun fiyatlı ve en önemlisi yerli bir akıllı telefon sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakında bu cihazları yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz 9 ayrı ülkede de satmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı. Terzioğlu, yeni telefondan altı ayda 150-200 bin adet satış hedefleri olduğunu belirterek, “T serisinin üretimini terketmiyoruz. Mayısta yeni T serisi çıkacak” dedi. 

Venus V3 5020 

¥ 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip.  
¥ Cihaz, 8MP arka ve 5MP ön kamerası ve ışık sensörü ile güçlendirilmiş.
¥ Pil kapasitesi 3140mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. 
¥ Depolama alanı SD kart ile 32 GB’a kadar arttırılabiliyor.

Aylık 19 liraya 4.5G uyumlu telefon

Turkcell İletişim Merkezleri’nde ve Turkcell.com.tr’de satışa sunulacak olan Venus V3 5020 akıllı cep telefonu peşin 649 TL satış fiyatıyla veya internet ve konuşma paketlerine ek olarak ayda 19 TL ek ücret ve 36 aylık taahhütle satışa sunulacak. Venus V3 5020’yi nisan ayında alan tüm Turkcell’liler Turkcell Müzik’i de 12 boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Dileyenler Venus V3 5020 ile V Tab 7 Lite 3 tableti birlikte alabilecekler. 

4.5G ile data kullanımı yüzde 11 arttı

∂ Turkcel CEO'su Terzioğlu, 31 Mart gecesi ikinci dakikada 1.2 milyon 4.5G müşterisine ulaştıklarını belirterek, “Bugün itibariyle 2.8 milyonu bulduk. 4.5G ile data kullanımında yüzde 11 artış oldu” dedi. Terzioğlu, 4.5G testiyle ilgili uygulama programı olan Speedtest kullanımında ise, ABD’nin beş katına test yapıldığını belirterek, “Bu testlerde İstanbul dünya metropolleri arasında birinci, Ankara ikinci oldu” diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...