Yerli petrol üretiminde tarihî rekor geliyor

- Güncelleme:
Yerli petrol üretiminde tarihî rekor geliyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için sondaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karadeniz’deki çalışmaların yanı sıra Gabar ve Kato’dan gelen müjdeli haberlerle üretimde rekor bekleniyor.

Şırnak’ta Gabar Dağı Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, millî enerji ve maden stratejisi dâhilinde denizlerde yoğun bir arama faaliyetine giriştiklerini belirterek “Sakarya Gaz Sahası, Türkiye’nin en büyük keşfini gerçekleştirdik. Şimdi karalarda da daha önce gidilmemiş bölgelerde faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Sondaj faaliyetlerinde çok önemli sonuçlar aldık. Türkiye’nin 100. yılında yani 2023 yılı bitmeden tarihin en büyük üretim rakamını gerçekleştirerek rekor kıracağız. 2024 yılı da yine Türkiye Petrolleri açısından fevkalade önemli. 70. yılında Türkiye Petrolleri inşallah bu üretim rekorlarını daha da yukarı taşıyacak ve 200 bin varil günlük bir üretime ulaşacak. Bu Türkiye’nin ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sinin karşılanması anlamına geliyor. Elbette gidilecek daha çok yolumuz var. Gidilecek daha çok coğrafya var” dedi.  

Kato Dağı’nda da incelemelerde bulunduğunu söyleyen Bayraktar, şöyle devam etti: Bir dönem terörle anılan, terörle hemen eş anlamlı hâle gelen Gabar, Kato ve Bestler-Dereler bölgeleri artık petrolle anılmaya başladı. Bu bölge artık huzurun, sükûnetin ve petrolün bölgesi olmaya başladı. Kato’da da biliyorsunuz bir sondaj faaliyetimiz var. İnşallah oradan ümitliyiz. Sabırla, ısrarla bu bölgelerde çalışmamıza devam edeceğiz. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde o çalışmaların neticesini de inşallah olumlu şekilde milletimizle paylaşmak isteriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...