Yerli 5G baz istasyonu 2022'de sahada

Yerli 5G baz istasyonu 2022'de sahada

EKONOMİ Haberleri

ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı, 5G konusunda çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek yerli 5G'nin önümüzdeki sene hazır hâle geleceğini söyledi.

Balcı, salgın döneminde iletişim altyapısının öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek "ULAK Haberleşme olarak ekosistemimizle 5G teknolojisini geliştirmek için çalışıyoruz. MAYA, 5G'ye hazır bir ürün olarak sahada, diğer taraftan 5G radyo ve çekirdek şebekemizi de 2021 ortasında hazır edeceğiz. Ayrıca UUYM5G projesinden sonra başlaması planlanan ve ülkemizin 5G çalışmalarının ürünleşme sürecinde önemli yer tutacağına inandığımız TÜBİTAK 5G Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması Projesi çalışmalarına yönelik hazırlıklar da ULAK liderliğinde yürütülmektedir. 2021'in ortasından itibaren hayata geçireceğimiz 5G çözümlerimizi test aşamasından sonra 2022 yılında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...