Yer altı maden işletmelerine 24 ay hibe

Düzenleyen:
Yer altı maden  işletmelerine 24 ay hibe

EKONOMİ Haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş güvenliği şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yeraltı maden işletmelerine 24 ay hibe desteği sağlayacak.

Türkiye ve AB tarafından finanse edilen 17,5 milyon avro bütçeli projede; teknik yardım, finansal destek ve rehberlik programı yer alıyor. Sektörde çalışanların en az yüzde 36’sına ulaşılması hedeflenen proje kapsamında; iş sağlığı ve güvenliği, arama kurtarma gibi nitelikli eğitimlerle farkındalık sağlanacak. Proje süresince alınacak tedbirlerden bazıları şöyle sıralandı: Yer altındaki çalışma şartlarının zorluğu dikkate alınarak çıkarılan cevherin özelliğine göre zehirli ve patlayıcı gazların takibi, su baskınlarına karşı kontrol sondajı yapılması, ocak girişlerinde bağımsız iki farklı giriş çıkış sağlanması, mekanik havalandırma sistemi kurulması.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...