Yenilenebilirin payı katlandı

Yenilenebilirin payı katlandı

EKONOMİ Haberleri

Veri analiz kuruluşu Fintables’ın çalışmasına göre geçen yıl haziranda yenilenebilir enerjinin toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 26 iken bu sene bu oran yüzde 42’ye yükseldi.

Türkiye’nin bu alandaki toplam kurulu gücü son bir yıl içerisinde 3.222 megavatsaat artarak 52 bin 585 megavatsaate ulaşırken en yüksek artış biyokütle santrallerinde gerçekleşti. Geçen senenin mayıs ayından bu yana 98 adet biyokütle santrali açılırken kurulu güçte megavatsaat cinsinden yüzde 47 artış kaydedildi.

Haziranda üretilen elektriğin yüzde 27’si hidroelektrik santrallerinden, yüzde 21’i doğalgaz santrallerinden, yüzde 17’si ithal enerjiden, yüzde 15’i yerli kömür santrallerinden, yüzde 11’i rüzgâr santrallerinden, yüzde 3’ü jeotermal enerji santrallerinden, yüzde 1’i de güneş enerjisi santrallerinden sağlandı. Fintables Kurucu Ortağı Yunus Şahin, Rusya’ya ambargolar devam ettikçe kömüre talebin güçlü kalacağını, bundan sonraki aylarda yükselen yakıt maliyetlerinin elektrik fiyatlarına yansıyacağını söyledii.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...