Yeni zamlı maaş ne zaman alınacak 2024? Asgari ücret ne zaman geçerli olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni zamlı maaş ne zaman alınacak 2024? Asgari ücret ne zaman geçerli olacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret bugün yapılan 3. toplantının ardından netleşti. Vedat Işıkhan'ın yeni asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak açıklamasının ardından Yeni zamlı maaş ne zaman alınacak 2024? Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? soruları araştırılıyor.

Asgari ücret zammı günlerdir vatandaşın gündeminde yer alıyordu. 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücretin ne zaman yatacağı ise merak konusu oldu. Peki, Yeni zamlı maaş ne zaman alınacak 2024? Asgari ücret ne zaman geçerli olacak? 

YENİ ZAMLI MAAŞ NE ZAMAN ALINACAK 2024?

Yeni asgari ücret Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Ocak ayı maaşı Şubat başında verileceği için ilk zamlı maaşlar Şubat ayı başında verilecek. Ancak bununla birlikte çalışacağı ayın maaşını önden alanlar Ocak ayı başında zamlı maaşlarını alacaklar.

YENİ ASGARİ ÜCRET NET Mİ BRÜT MÜ?

Asgari ücret net olarak 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Asgari ücrete % 49.11'lik zam yapıldı.

Yeni zamlı maaş ne zaman alınacak 2024? Asgari ücret ne zaman geçerli olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLDU?

Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden alınıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı alıyorlar. 2023 yılında brüt asgari ücret 13 bin 414 TL seviyesindeydi, 2024 yılında yüzde 49 oranında artış yapılmış olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...