'Yeni sistem 500 milyar $’lık ihracatın da önünü açacak'

Düzenleyen:
'Yeni sistem 500 milyar $’lık ihracatın da önünü açacak'

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Türkiye 2016’da bütün olumsuzluklara rağmen yüzde 2,9 büyüme başarısını gösterdi.

Fikret Çengel ADANA - Eğer darbe girişimi ve diğer saldırılar olmasaydı, Türkiye yüzde 4,5’in üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirecekti” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının iş birliğinde düzenlenen “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantısı Adana’da yapıldı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in de katıldığı toplantıda konuşan Bülent Tüfenkci; anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla yaşanan kriz, koalisyon dönemlerindeki ekonomik sorunlar, cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasındaki çekişmeler ile Türkiye’nin büyük kayıplar yaşadığını hatırlattı. Tüfenkci, şöyle devam etti: İstiyoruz ki artık Türkiye bu sıkıntıları yaşamasın. Bu sistem arızalarından kurtularak insanımız istikrarı görsün, üretime, işine odaklansın. İnşallah 16 Nisan’dan sonra ‘evet’ çıktığında, bu başarı hikayesini de beraber yazacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle sağlam ve kalıcı istikrar gelecek, ihracatımızı da 500 milyar dolara çıkaracak yapıyı inşa edeceğiz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...