Yeni nesil endüstri için platform kuruluyor

Düzenleyen:
Yeni nesil endüstri için platform  kuruluyor

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sanayide dijital dönüşüme yönelik bir platform kurma hazırlıklarına başladı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk toplantıda eğitim, standardizasyon, mevzuat, altyapı, açık inovasyon, ileri üretim teknolojileri ve sanayide dijital teknolojiler alanlarında faaliyet göstermek üzere çalışma gruplarının oluşturulduğu öğrenildi. Çalışma gruplarının özel sektör, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversite, teknopark, araştırma kurumları çerçevesinde faaliyet gösteren ve çalışma alanında ihtisas sahibi üyelerden oluşacağı belirtiliyor. Ulusal politika ve strateji hedefleri göz önünde bulundurularak yürütülecek eylemler ve eylem planları çalışma gruplarında hazırlanacak. Yol haritası ve eylem planları 2017 yılı ilk çeyreğinde belirlenmiş olacak. 

STK’LAR ROL ALACAK
Geçtiğimiz günlerde yapılan hazırlık toplantısına TÜSİAD, MÜSİAD, YASED, TOBB, TİM, TTGV gibi önemli STK’ların başkanları ve temsilcileri katılarak platformun önemine değinmişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...