Yeme-içmeden 750 milyon TL

Düzenleyen:
Yeme-içmeden 750 milyon TL

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de yeme-içme festivallerinin pazar büyüklüğü 750 milyon liraya ulaştı. Bir festival, 15 milyon TL’lik ekonomi oluşturuyor

Yılda ortalama 200 civarında festival ve festival kurgusunda etkinlik düzenlenirken, son dönemde yeme-içme endüstrisi odaklı etkinliklerde ciddi yükseliş trendi yakalandı. Etkinlik ajanslarından DSM Group’un Başkanı Alper Sesli, İstanbul’un son 2 yıldır kahve, makarna, çikolata, çay, kahvaltı, hamburger ve pizza gibi birçok festivale ev sahipliği yaptığını anlattı. Sesli “Türkiye’de yeme-içme etkinliklerinin pazar büyüklüğü, belediyeler ve lokal etkinlikler içinde olmak üzere 500-750 milyon lira civarında. Sadece İstanbul Coffee Festival, 30 bine yakın ziyaretçisiyle alanında dünyanın en büyük iki kahve festivalinden biri. Sektör, dünyada sürekli büyüme trendinde. Festivaller ciddi ölçekte turizm hareketliliği de oluşturuyor. Son dönemde güçlü gözüken festivallerin, 500 bin-2 milyon 500 bin lira yatırım maliyetleri söz konusu. Aynı festivale tüketicinin harcadıklarıyla bakıldığında, 15 milyon liralık bir ekonomi oluşuyor. Bütün bölge esnafı bundan istifade ediyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...