Yaylada çalıştıracak personel bulamıyorlar

Yaylada çalıştıracak personel bulamıyorlar

Ekonomi Haberleri

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Karadeniz'deki yaylalarda çalıştıracak personel bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, en önemli turizm merkezlerinde biri olan Karadeniz'deki yaylalarda çalıştıracak personel bulmakta zorlandıklarını söyledi. Gürkök, Türkiye'nin turizmde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığını belirterek, "Karadeniz'in de sahip olduğu çeşitli turizm zenginlikleri ve coğrafi konumu nedeniyle 40 yıldır olduğu gibi gelecekte de en önemli sektörünün turizm olacağına inandık. Bu anlayış kapsamında da çalışmalarımıza devam ettik. Turizm sektörü Karadeniz'de ilk sıraya yükseldi" dedi. Gürkök, konaklamada nitelikli otel, yatak sayısı ve kapasitesinin artmasına rağmen kırsal ve yayla bölgelerinde konaklama tesislerinin yetersiz kaldığını ve çalışacak personel bulmaktan zorlandıklarını, tanıtım konusunda da profesyonel yaklaşım gerektiğini kaydetti. TRABZON AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...