Yavuz, Karpaz’da sondaja başlıyor

Yavuz, Karpaz’da sondaja başlıyor

EKONOMİ Haberleri

Mersin Taşucu’na demir atan Yavuz, sondaj için hazırlıklarını tamamladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sondaj gemisinin önümüzdeki hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Karpaz açıklarında arama faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

Dönmez, yaklaşık 2,5-3 aylık bir programın söz konusu olduğuna işaret ederek “İlerleyen zamanlarda sonuçlarını kamuoyuyla da paylaşacağız” diye konuştu. Bu işin doğasında bazı bilinmezlikler olduğunu ifade eden Dönmez, daha önceden o bölgede sismik çalışmalar ve araştırmalar yapıldığını hatırlattı. Dönmez, analizlerin sonucuna göre bu lokasyona uzmanların karar verdiğini vurgulayarak “Yeri delmeden, sondajı bitirmeden bir şey söylemek erken. Ümit ediyoruz ki sondajımızda istediğimiz verilere ve kaynağa ulaşırız” ifadelerini kullandı.

ÇİN İLE NÜKLEER ENERJİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Dönmez, şöyle devam etti: Öncelikle bizim Çin’e ciddi miktarda maden ürünleri ihracatımız var. Önemli miktarda Eti Maden vasıtasıyla bor ihracatı yapıyoruz. Öte yandan Çin ile özellikle son yıllarda önemli miktarlarda enerji yatırımları gerçekleştiriyoruz. Gerek ihalelerimizde yüklenici olmaları gerekse yatırım yapmaları bizi son derece memnun ediyor. Üzerinde şu anda çalıştığımız büyük projelerden birisi de nükleer güç santrali. Yaklaşık bir yıldır Çin nükleer şirketi ile birlikte arkadaşlarımız detaylı çalışmalar yapıyorlar, fizibilite raporu hazırlanıyor. Bunları karşılıklı olarak müzakere ettik.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...