Yatırımlarda biraz yavaşlama olabilir

Yatırımlarda biraz  yavaşlama olabilir

EKONOMİ Haberleri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı Yüksel Güler, Sudan’daki darbenin ardından bu ülkedeki Türk yatırımlarının kesilmeyeceğini söyledi.

Osman Çobanoğlu
ANKARA

Sudan’da yaşanan darbenin Türkiye’ye muhtemel etkilerini değerlendiren Güler “Türk yatırımlarının fazla olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Biraz yavaşlama olabilir. Sudanlılar sakin kanlı insanlar. Orada çalışan insanlarla devamlı yakın temas hâlindeyiz. Ben en kısa zamanda işlerin rayına oturacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  Sudan’da iş yapan Türk firmaların yatırımlarına ilişkin soruya da cevap veren Güler “Müteahhitlik hizmetleri takriben 200 milyon dolar civarında. Bir de diğer yatırımlar var. Onun da bir 300 milyon dolar civarında olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi eski başkanı Mehmet Ali Korkmaz ise “Sudanlıların Türkiye sevgisi bir hayli yüksek. Sudan’ın halkının hemen her kesimi, hangi bölgeye gittiysek ve hangi ilişkilerde bulunduysak Türkiye’ye karşı bir muhabbetlerinin, sevgilerinin olduğunu görürsünüz. Şu ana kadar Türk iş insanlarına yönelik herhangi negatif bir şey görmedim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...