Yatırımcılara ‘Altın almaya hazır olun’ diyen İslam Memiş kritik fiyatı verdi!

Düzenleyen:
Yatırımcılara ‘Altın almaya hazır olun’ diyen İslam Memiş kritik fiyatı verdi!

EKONOMİ Haberleri

Mart ayında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte yükselişe geçen gram altın 968 TL’ye çıkarak 2022’nin en yüksek seviyesini görmüştü. İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakerelerinden çıkan barış umudu ise piyasalarda rahatlama oluşturdu. Gram altın 909 lira çeyrek altın ise 1486 liradan satılıyor. İslam Memiş, "Ben olsam bu fiyatlardan altın almazdım" diyerek yatırımcılara alım fiyatını vererek “Hazır olun” mesajını verdi.

İstanbul’da gerçekleşen Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinin ardından altın fiyatlarında gerileme yaşanmıştı. Altındaki bu düşüş ise yatırımcıları heyecanlandırmış ve ‘Alım için bir fırsat mı?’ sorusunu kafalarda oluşturmuştu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyararak "Bekleyin, bu fiyattan altın almayın" dedi. Altında iki etkene dikkat çeken İslam Memiş, altında alım rakamını açıkladı. 

“BU RAHATLAMA KISA SÜRELİ” 

Bu rahatlamanın kısa süreli olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, "Şunu unutmamak lazım ciddi bir resesyon linki var. Borcu olan vatandaşların bu kısa vadeli geri çekilmeleri bir fırsat olarak görmeli ve neye ihtiyacı varsa almalı. Jeopolitik riskleri geride bıraksa bile enflasyon var. Enflasyon riski devam edecek. Kısa vadeli bir rahatlamanın geçici olduğunu unutmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“ALIM YAPMAYA HAZIR OLUN” 

Daha önceki “Gram altında 900 lira, gümüşün gramında 12 liranın üzerinde almam. Aşağı sarktığında yüzde 25 şeklinde kademeli alırım” sözlerini hatırlatan Memiş, altındaki düşüşün süreceğini belirterek, "İkinci yüzde 25'lik alım için hazır mısınız?" sorusunu sordu. 

Ons altın için 1.900 dolar, ons gümüşte 25 dolar üzerinde almayacağını belirten İslam Memiş, yüzde 25 kademeli alım için 'hazır olun' mesajını verdi. 

"YA DÜŞECEK, YA DA SERT YÜKSELECEK"

Altın alımı için yeni alım fırsatların doğacağını İslam Memiş, “Bir aylık süreçte 900 lira seviyesinin üzerinde gram altın alımı yapmayın dedim. Korku ve panik yok, daha alt seviyelerde alma imkanınız olabilir demiştik. Bu fiyatlamalar normal. Manipülasyon piyasası var. Sert bir şekilde düşürecekler ya da çıkaracaklar. 900 lira altını alım fırsatı olarak görüyorum. 850 ile 900 arası gram altın için” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yatırımcılara ‘Altın almaya hazır olun’ diyen İslam Memiş kritik fiyatı verdi!

YAZ AYLARINA DİKKAT! 

"Dolar kurundaki geri çekilmeler de 14.80 altı kademeli alım için fırsat” diyen İslam Memiş, “Bunlar değerlendirilmeli. Yaz aylarında dolar, altın, gümüşte yeni zirveler görmemiz mümkün. Enflasyon var, dünya ekonomileri daralıyor. Yaz ayları daha fazla moralleri bozacak dönemler olabilir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...