Yatay mimari ile milyarlık hasılat

Düzenleyen:
Yatay mimari ile milyarlık hasılat

EKONOMİ Haberleri

Günlük 700 bin insan sirkülasyonuna sahip Sefaköy metrobüs durağının hemen yanında, TOKİ öncülüğünde, üç katlı ‘TORKAM E5’ projesi hayata geçiriliyor.

Ö. Faruk Bingöl

Yükselen faizler, artan maliyetler ve durağan ekonomik durumdan en fazla etkilenen sektörler arasında bulunan gayrimenkul, yeni çıkış yolunu buldu. Türkiye’nin özellikle ihracatta hayata geçirmeye başladığı “yükte hafif, pahada ağır” formülü, gayrimenkul piyasasında da kendini göstermeye başladı. Üstelik Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) buna öncülük ediyor. “Katma değerli üretim” olarak da bilinen bu formül, gayrimenkul sektöründe “merkezi noktada, yatay mimari” şeklinde uygulanıyor.

Yeni dönemin örnek projelerinden birine, TORKAM İnşaat imza atıyor. TOKİ’nin Sefaköy-Florya aksında, E5 Otoyoluna tam cephe konumundaki arsa ihalesini kazanan TORKAM; Sefaköy metrobüs durağının hemen yanında, 20 bin 776 metrekare alan üzerinde, yeni yapılacak metro durağı ile bütünleşecek, 3 kattan oluşan yatay mimarili projeyi Ekim 2020’de teslim edecek. “TORKAM E5” adı verilen projede; 234 rezidans daire, 117 ofis, 310 cadde dükkanı ve 896 araçlık otopark bulunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 rezidans dairelerin yer aldığı projede konut büyüklükleri 54 metrekare ile 124 metrekare, birleştirilebilme özelliğine sahip ofislerin büyüklükleri ise 78 metrekare ile 178 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Dükkanlar ise 38 metrekareden başlıyor, 1.153 metrekareye kadar çıkıyor. Zemin altında da otopark dâhil yedi katı bulunan TORKAM E5 projesi, millet bahçesine dönüştürülecek Atatürk Havalimanı’nın tam karşısında yer alıyor.

Yatay mimari ile milyarlık hasılat

Mahmut Dereli ve Mehmet Özçelik, yeni projenin detaylarını paylaştı. Özçelik, TOKİ’nin 50 bin konutluk sosyal konut projesinde de kuraların ay sonunda çekileceğini söyledi.

 


LOKASYON AVANTAJI
Torkam Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, proje bölgesinde günlük 700 bin kişiye ulaşan insan sirkülasyonunun bulunduğunu, böylece ticari üniteler için yüksek kazanç potansiyeli oluştuğunu söyledi. Lokasyon avantajının burada çok önemli olduğunu vurgulayan Dereli “İhaleyi TOKİ’den, 900 milyon lira hasılat paylaşımı öngörüsüyle kazandık. Bu rakamın milyar liraya çıkabileceğini öngörüyoruz. Torkam E5 Açık Çarşı’daki 310 dükkanın 124’ünü, 21 Nisan’da açık artırma usulüyle satışa çıkaracağız. 770 bin liradan başlayacak dükkanları herhangi bir banka garantisi istemeden, beş senede sıfır faiz avantajıyla satışa sunduk. Ticaret ünitelerinin metrekaresi, 17 bin liradan başlıyor. Rezidans konutlarda ise ortalama metrekare fiyatı, 8 bin 700 TL. Ticari ünetilerin yüzde 15, rezidansların ise yüzde 40’ı satıldı” diye konuştu. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de “Hâlihazırda projenin temeli atıldı. İnşaat çalışmaları TOKİ kontrolünde sürüyor. Burası, ulaşım ağlarının en önemli yerinde bulunuyor. Kaliteli ve iyi bir proje” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...