Yata talep patladı, hasar-tespit profesyonelleşti

- Güncelleme:
Yata talep patladı, hasar-tespit profesyonelleşti

Ekonomi Haberleri

Pandemi döneminde yatlara talep artarken, kurumsal firmalar da bu alana rotayı  çevirdi. Daha önce bireysel olarak verilen birçok hizmete artık profesyonel firmalar talip.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

Türkiye’nin dünya çapında bir denizcilik ülkesi olma amacına katkı sunmak hedefiyle yola çıkan Bodrum Denizcilik de 150 yıllık geçmişe sahip TÜV Austria Grubu’yla TÜV Austria Marine şirketini kurdu. Şirket, dünyanın dört bir yanındaki yatlar için ekspertiz, test ve laboratuvar, eğitim ve sertifikasyon hizmetleri çerçevesinde danışmanlık ve denetim hizmeti veriyor. Türkiye’de 100 bin civarında yat olduğunu ifade eden TÜV Austria Marine Genel Müdürü Can Polat “Bu 100 bin yatın 85 bini Ege Denizi bölgesinde yer alıyor. Bunun da yaklaşık yüzde 25’i yabancı bayraklı” diyerek, pandemi döneminde tekne kullanımının arttığını, bunun eğitim, tecrübe ve kültür eksiğini ortaya çıkardığını, kendilerinin de bu açığı kapatmak istediklerini söyledi. 

Sektörün büyüklüğünün bu yıl 1,5 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Tekne imalatı, deniz motorları üretimi, tekne malzemeleri üretimi, servis sağlayıcıları gibi bileşenlerden oluşan sektör büyüklüğünün ise 5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Charter, hizmet sağlayıcıları, bakım onarım, marina hizmetleri, eğitim, sigorta, ikinci el satış gibi konuları da içeren sektörde TÜV Austria Marine, yat ekspertizinde alıcı ve satıcı arasında işlemlere aracılık edecek. “Türkiye’de bu işin ana kriterlerini bağımsız denetleme öğelerini oluşturacağız” diyen Can Polat, şöyle konuştu: Türkiye’de başlattığımız bu girişimin ülkemize katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Bodrum’dan başlattığımız hizmetlerle edindiğimiz tecrübe ve deneyimimizle hedefimiz önümüzdeki 3 yıl içinde uluslararası denizlerde olmak. Öncelikle Yunanistan, İtalya ve Hırvatistan’da faaliyet göstermeyi planlıyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...