‘Yastık altı’ndan 588 milyon çıktı

‘Yastık altı’ndan 588 milyon çıktı

EKONOMİ Haberleri

Kampanyaya katılan vatandaşların yüzde 97’si, borçlarını kredi kullanmadan, kişisel tasarruflarıyla kapattı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 24 indirim sağlayan kampanyadan 13 bin 321 vatandaşın yararlandığını ve buradan 588 milyon 575 bin lira hasılat elde edildiğini bildirdi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarını vurgulayan Turan; borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da yararlandığını, bu kapsamda bin 907 vatandaşın başvurduğunu aktardı. Kampanyaya katılan vatandaşların yüzde 97’sinin borçlarını “yastık altı” denilen kişisel tasarruflarıyla kapattığını kaydeden Turan “İnşaat, alt iş kollarıyla Türkiye ekonomisinin lokomotifi. Bu sektöre gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

Tapu indiriminde son 10 gün
Konut satışlarında uygulanan katma değer vergisi ve tapu harcı indiriminden yararlanılması için son 10 günlük döneme giriliyor. Mayısta yapılan düzenlemeyle, konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV oranı, 31 Ekim’e kadar yüzde 8’e, tapu harcı oranı da yüzde 4’ten 3’e düşürüldü. Kapsama, daha sonra iş yerleri de eklendi. Sektör temsilcileri, uygulamanın devamını istiyor. Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı H. Ali Taylan, “Son dönemdeki gelişmeler sebebiyle iyice durgunlaşan sektörde, bu düzenlemenin devamı şart. Bu yönde bir karar bekliyoruz” dedi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu da, “Hiç evi olmayanlar için, değeri 250 bin lirayı geçmeyecek evlerde KGF benzeri bir fon oluşturulmalı. Sıfır konutların satımında tapu harçları sıfırlanmalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...