Yarı fiyatına arazileri çiftçiler kaçırmasın

Yarı fiyatına arazileri çiftçiler kaçırmasın

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini böyledi.

İlgili kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına, belirlenecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabileceği bilgisini veren Bakan Şimşek, bunun önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Şimşek, hak sahiplerinin bu kanun ile söz konusu arazilere, ihaleye çıkmadan yarı fiyatına sahip olabileceklerini bildirdi. Hak sahiplerinin belirlenecek bedeli peşin ödemesi halinde indirimden, taksitle ödemesi halinde ise 6 yılda faizsiz olarak 12 taksit imkânından faydalanabileceğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti: "Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015'e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar. Ayrıca, satış bedelinden son 5 yıl için tahsil edilen kira bedelleri de mahsup edilecek. Şu ana kadar 130 bin kişi başvurdu. Halbuki daha fazla kişi var. Hak sahipleri bir an önce ilgili defterdarlık veya malmüdürlüklerine başvurusunu yapsın" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...