Yapraklı Barajı projesi başladı: Çiftçiler uzun zamandır hayalini kuruyordu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yapraklı Barajı projesi başladı: Çiftçiler uzun zamandır hayalini kuruyordu

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yapraklı Barajı'nın vahşi sulamadan modern kapalı sistem sulamaya geçmesi için çalışmalar başladı. Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkomaz, proje hayata geçtikten sonra aynı anda 4 bin 500 üreticiye su sağlanacağını söyledi.

Burdur'da, Horzum Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1985-1991 yılları arasında inşa edilen Yapraklı Barajı'nın  hacmi 1.631.000 m³, yüksekliği 70,00 m, normal su kotunda göl hacmi 112,95 hm³, normal su kotunda göl alanı 6,50 km²'dir. Baraj 19.576 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.

KURAK MEVSİMLERDE SU SORUNU YAŞANMAYACAK

Burdur'un Gölhisar İlçesinde bulunan Yapraklı Barajının vahşi sulamadan modern kapalı sistem sulamaya geçmesi için çalışmalar başladı. Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkomaz, proje hakkında bilgi verdi ve projenin tamamlanmasının ardından kurak geçen mevsimlerde su sorunu yaşanmayacağını aktardı.

Yapraklı Barajı, Türkiye'de gerçekleştirilecek en büyük projelerden birisi konumunda, Gölhisar- Acıpayam Ovası Kapalı Sistem Sulama Projesi, tamamlanan ihale sürecinin ardından yer teslimi ile birlikte başladı. Yapraklı Barajı Bölgesine yer altına yerleştirilecek boruların ilk sevkiyatının gerçekleştiği kaydedilirken, 13 metrelik ve 8,5 tonluk borulardan yaklaşık 3 bin 500 tır ile taşımanın yapılacağı bildirildi.

Yapraklı Barajı projesi başladı: Çiftçiler uzun zamandır hayalini kuruyordu

DAHA VERİMLİ VE GENİŞ ALANLARA SU VERİLECEK

Proje hakkında konuşan Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkomaz proje tamamlandığı zaman kurak geçen mevsimlerde su sıkıntısı yaşanmayacağını vurgulayarak "Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz, çiftçilerimizin merakla beklediği Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması işi nihayetinde bugün başladı. Vahşi bir sulama ile kullandığımız barajımız proje tamamlandığında bizlere daha verimli ve daha geniş alanlara su verme imkânı sağlayacak. Kurak geçen mevsimlerde ise su sıkıntısı yaşamayacağız" dedi.

Yapraklı Barajı projesi başladı: Çiftçiler uzun zamandır hayalini kuruyordu

AYNI ANDA 4 BİN 500 ÜRETİCİYE SU VEREBİLECEĞİZ

Projenin Gölhisar ilçesinde yapılan tarım için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Kuşkomaz ,"Gölhisar tarımı için devrim sayılabilecek bir proje olarak tarımda verimimiz gözle görülecek şekilde artacak. İlçemize yaklaşık 3 bin 500 tır ile sadece ana iletim hattı boruları gelecek. Bu borular ve üzerine yapılacak sanat yapıları ile aynı anda 4 bin 500 üreticiye su verebileceğiz. Ben buradan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere; projede emeği geçen tüm herkese üreticilerimiz ve Gölhisar Halkı adına teşekkür etmek istiyorum. İnşallah kazasız belasız projemizi tamamladığımız günleri de görürüz" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...