YAPAY ZEKA'nın 2024 Asgari Ücret zam oranı ne? 2023 yılındaki Asgari Ücret zammını bilmişti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YAPAY ZEKA'nın 2024 Asgari Ücret zam oranı ne? 2023 yılındaki Asgari Ücret zammını bilmişti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Her konuda tahmin yürüten ve hayatın hemen hemen her yerinde olan yapay zekaya bu kez 2024 yılının asgari ücret zammı soruldu. Yıl sonunun gelmesine rağmen henüz açıklanmayan 2024 zammını yapay zeka ne kadar dedi? İşte yapay zekanın 2024 asgari ücret zam tahmini...

Sabırsızlıkla beklenen 2024 asgari ücret zam oranı hakkında 2. toplantıda da henüz kesin sonuca varılmadı. Bunun akabinde henüz 3. toplantıya dair kesin bir bilginin de yer almaması binlerce kişiyi daha çok meraklandırdı. Diğer yıllara oranla 2024 yılında asgari ücret zammı bir kere tek yapılacak. Ara zammın olmayacağı 2024 asgari ücret hakkında gelin bakalım yapay zeka ne dedi? 

YAPAY ZEKANIN 2024 ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ NE?

2023 yılının Temmuz ayında ilk kez asgari ücret zam oranı yapay zekaya soruldu. Yapay zeka, asgari ücret, memur ve emeklilere uygulanacak za oranları hakkında neredeyse birebir cevaplar verdi. Bunun üzeriene henüz açıklanmayan 2024 yılının agari ücret zammı da soruldu. OpenAI'ın GPT-4 modelini kullanan Microsoft Bing ve Google'ın yapay zeka programı Google Bard'a 2024 asgari ücret zammı soruldu.

YAPAY ZEKA'nın 2024 Asgari Ücret zam oranı ne? 2023 yılındaki Asgari Ücret zammını bilmişti

Yapay zeka ise son yapılan yüzde 34'lük zammını baz alarak tahminde yürüttü ve asgari ücretin 2024 yılı için 15 bin 279 lira olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı. Bazı uzmanlarda enflasyon ve son faiz kararı nedeniyle zam oranının yaklaşık 15 bin TL olabileceğini vurgularken bazıları ise 17 bin TL olabileceğini söyledi. Önümüzdeki hafta agari ücret zam toplantısının üçüncüsü toplanması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...