Yanlış fiyat turisti Türkiye’den kaçırıyor

- Güncelleme:
Yanlış fiyat turisti Türkiye’den kaçırıyor

Ekonomi Haberleri

Doğal ve tarihî güzellikleriyle çekim merkezi olan Türkiye yanlış turizm politikalarının kurbanı oluyor.

1618 no’lu Turizm Kanununun hiç vakit kaybedilmeden tekrar gözden geçirilerek günün şartlarına göre revize edilmesi gerektiğini ifade eden  Sager Travel Ceo’su Doğan Sager, “Bize turist gelen ülkelerin ekonomik yapısını da göz önünde bulundurarak fiyat politikamızı değiştirmeliyiz. Yapılan fiyatlandırma çalışması, konseptler, müşteriyi daha farklı ülkelere gitmesine sebep oluyor” dedi. 

Doğru politikalarla 5 yıl içerisinde 100 milyar dolar hedefine rahatlıkla ulaşabileceklerini dile getiren Sager, “Ne yazık ki, mevcut turizm politikalarımız ile bu hedefi yakalamamız mümkün değil. Örneğin, Antalya’da lüks bir otelde 4 gecelik paket fiyatı 100 bin lira, aynı zincir otelin Mısır’da 4 gecelik paketi 24 bin lira olması turistleri o bölgelere yönlenmesine sebep oluyor. Bütçe hazırlarken rakip ülkelerin fiyatlarına da bakmamız lazım. Bununla birlikte, bize turist gelen ülkelerin ekonomik yapısını da göz önünde bulundurarak fiyat politikamızı değiştirmeliyiz ki, bize gelen turistler öncelikle ülkemizi tercih etsin. Burada anlatmak istediğim, fiyatlarımızı dibe çekmek değil, talebe göre belirlemek. Üzücü bir başka örnek ise Ege ve Akdeniz Bölgelerinde uygulanan her şey dahil otel konseptiyle gelen yabancı turist, 10 gün boyunca otelden dışarı hiç çıkmıyor. Gelen misafir Aspendos’u, tarihî Antalya kalesini, Manavgat şelalesini görmek yerine otelde zaman geçirmeyi tercih ediyor. En azından, satılan tur paketi içeriğinde 4 gün kültür gezi programı da olsun ki, o turist, ülkesine döndüğünde tarihî güzelliklerimizi çevresine anlatabilsin” diye konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...