Yalancı indirim tuzağına düşmeyin

Yalancı indirim tuzağına düşmeyin

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken; büyük mağazaların ve AVM’lerin bayram indirimi gösterisinin ardından, sırada sezon sonu indirimi aldatmacası olduğunu belirterek, vatandaşların alışveriş yaparken fuzuli masraflardan kaçınmasını istedi.

Palandöken “Büyük mağazalar ve AVM’ler bayramları ve özel günleri fırsat bilerek, önce ürünlerin fiyatını şişiriyor, sonra indirim varmış gibi pazarlayarak satışa sunuyor. Bir pantolonun indirimli fiyatı dahi, bir takım elbise fiyatına satılıyor. Bayram öncesinde yüzde 80’e varan indirim aldatmacaları yaşandı. Yüzde 70’e varan indirim, bunlara ek olarak ikinci ürüne yüzde 50 indirim. Bu da yetmiyor, kasada yüzde 20 indirim. Böyle bir kazanç dünyanın hiçbir yerinde yok. Şimdi sırada sezon sonu kandırmacası var. Dikkatli olun. Çünkü indirimler gerçekçi değil. Tüketiciyi yanıltarak, rant elde etmeye yönelik” dedi. İndirimin tüm mağazalar için yalnızca yılın belli dönemlerinde geçerli olması gerektiğini vurgulayan Palandöken “Mağazalar bağlı oldukları meslek kuruluşlarından izin alarak indirim kampanyası yapabilmeli. İndirimlerin meslek odalarının izni ve kontrolü ile yapıldığı tüketiciye belirtilmeli. Her özel günde ve her sezonda rastgele indirim yapılmamalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...