Yaklaşan kış öncesi patatesten iyi haber

Yaklaşan kış öncesi patatesten iyi haber

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin farklı yörelerinde hasadı devam eden patatesin tarladaki kilogram fiyatı, üretim fazlalılığı ve ihracat azlığı sebebiyle 60 kuruşa kadar düştü.

Tonlarca patates, Kapadokya’daki doğal yer altı soğuk hava depolarına getiriliyor. Geçen kış fiyatı fırlayan patatesin bolluğu, önümüzdeki kış için de müjdeleyici oldu. Bu arada fiyatlarda yaşanan düşüş tüketiciyi sevindirirken, üreticiler şikâyetçi. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, ülke genelinde yaklaşık 5 milyon ton ürün beklendiğini, bunun 2 milyonunun Kapadokya’daki depolara sevk edilmeye başlandığını belirtti. Soğuk hava depolarının Türkiye’nin doğal klimaları olduğuna işaret eden Çalışkaner, “Bu aylarda hasat edilen patates, yer altı depolarında muhafaza ediliyor. Bu depoya konulan ürünler aylarca burada kendini koruyor ve bozulma olmadan, ihtiyaca göre tüketime sunuluyor. Depolarımızda yaklaşık 2 milyon ton patates muhafaza edilebiliyor” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...