Yabancılar stüdyo dairelere yöneliyor

Yabancılar stüdyo  dairelere yöneliyor

EKONOMİ Haberleri

REIDIN ve GYODER tarafından aylık açıklanan “Yeni Konut Fiyat Endeksi” raporuna göre; temmuz ayında fiyat artışı, bir önceki aya göre 0,32, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,75 oranında gerçekleşti.

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin “Mayıs ve haziran aylarında yüzde 14 olan banka kredisi kullanım oranı, temmuz ayında da aynı kaldı. Ancak ağustos ayının ilk günlerinde faiz indirimi hamlesiyle, özellikle beklemede olan kesimler harekete geçti. Artışı, ağustos ayı itibarıyla görmeye başlayacağız” dedi. Bu arada rapora göre;
- Markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların %5’lik kısmı, yabancı yatırımcılara yapıldı. Bu satışlarda %38 oranında 1+1 özellikteki konutlar tercih edildi.
- Temmuz ayında peşinat kullanım oranı %42, banka kredisi kullanım oranı %14 ve senet kullanım oranı %44 seviyesinde gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...