Yabancılar bir haftada 1,1 milyar dolar çekti

- Güncelleme:
Yabancılar bir haftada 1,1 milyar dolar çekti

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası FED'in 'muslukları' kısacağı beklentisi ve içeriden gelen kötü dış ticaret verisi siyasî tansiyonla birleşince yabancılar kaçtı.

ABD Merkez Bankası Fed'in 'muslukları' kısacağı beklentisi ve içeriden gelen kötü dış ticaret verisiyle yabancılar çıkış yaptı. Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü, 31 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 1,097.9 milyon dolar azaldı. TCMB'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 31 Mayıs haftası itibarıyla 67.16 milyar dolar oldu. Verilere göre, 24 Mayıs haftasında DİBS stoku 69.18 milyar dolar, arındırılmış giriş tutarı 546.8 milyon dolar olmuştu. TCMB verilerine göre yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise 31 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 144.9 milyon dolar azaldı. Verilere göre yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku 31 Mayıs haftası itibarıyla 74.76 milyar dolar oldu. Gezi Parkı protestolarının etkisi ise önümüzdeki hafta açıklanacak veride görülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...