Yabancı yatırımda İtalya ilk sırada

Yabancı yatırımda İtalya ilk sırada

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'ye geçen yılın ocak-kasım döneminde en fazla doğrudan yabancı yatırım yapan ülke 970 milyon dolarla İtalya olurken, bu dönemde uluslararası yatırımcıların ülkede en çok tercih ettiği sektörün ‘bilgi ve iletişim’ olması dikkati çekti.

Merkez Bankası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, 2020'nin ocak-kasım döneminde yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'deki doğrudan yatırımlarının tutarı 4 milyar 642 milyon doları buldu. Doğrudan yabancı yatırımların yüzde 70,8’ini 3 milyar 285 milyon dolarla Avrupalı yatırımcılar gerçekleştirdi. ABD'li yatırımcıların Türkiye'ye yönelik yatırımları 769 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, Hollandalı yatırımcılar da ülkede 491 milyon dolarlık yatırım yaptı. Yabancı yatırımcılar geçen yılın ocak-kasım döneminde ‘bilgi ve iletişim’ sektörüne 1 milyar 290 milyon dolar yatırım yaparken, 2019’da yabancıların en çok tercih ettiği sektör 1 milyar 930 milyon dolarla ‘imalat’ olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...