Yabancı yatırımcı için ikna timi

Düzenleyen:
Yabancı yatırımcı için ikna timi

Ekonomi Haberleri

Hükümet, yatırımcıları çekebilmek için yeni bir stratejiyi devreye sokuyor. Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile yurt dışındaki büyük CEO’lar Türkiye’ye davet edilecek. Yatırım yapmaya yer arayan firmalar için özel ‘ikna ekipleri’ kurulacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Hükümet, 2015 yılındaki gelişmelerin hem yatırımlar hem de ekonomiye yönelik olumsuz etkilerini gidermek için cazip tekliflerle yatırımcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde ilgili bakanların katılımı ile basına kapalı olarak yaptığı ‘Yatırımları Değerlendirme Toplantısının’ detaylarını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz anlattı. Yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için alınacak tedbirleri masaya yatırdıklarını belirten Yılmaz, “Yabancı yatırımcılar için yeni bir tanıtım stratejisi uygulanacak. Yabancı yatırımcıya Türkiye’nin fırsatları anlatmak, yatırımcıları cezp etmek için özel çalışmalar yapılması gerekiyor. Yatırımlarla ilgili bürokrasiyi nasıl azaltırız bunları belirleyeceğiz” dedi. Yılmaz, Türkiye’deki yatırım imkanlarının tanıtımı konusunda yeni bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini de ifade ederek, bu konuda atılacak adımları şöyle açıkladı: “Dünyadan üst düzeyde CEO’lar çağrılıp görüşmeler yapılırdı. Tayyip Bey bunları yapardı. Son dönemde seçimler nedeniyle bu aksadı. Şimdi yeniden başlayacağız. Yurt dışına ekipler oluşturup göndereceğiz. Özellikle teknik düzeyde firma bazlı çalışma yapılması mümkün. Yatırım destek tanıtım ajansından beklentimiz de bu aslında. Bir anlamda firmalarla ilgili nokta atış yapmak hedefleniyor. Örneğin, elinizde üç-beş proje var. Bunu kim yapabilir dünyada, şu şu firmalar. Onlara gidip projenizi tanıtıp cezbetmeye çalışmak lazım.  Diyelim ki, bir firma yatırım kararı aldı. Eğer birkaç ülke düşünülüyorsa yatırım için, kendimizi daha tercih edilir hale getirmek için çalışmalıyız.”

KENDİMİZİ CAZİP HÂLE GETİRMELİYİZ
Dünya genelinde hem ticaret hem de sermayenin daraldığına dikkat çeken Yılmaz, “Bu daralma karşısında iki strateji uygulamaz zorundayız. Birincisi ihtiyaçlarımızı azaltmalıyız. Bu tasarruf oranlarını artırmakla ilgili. Aynı zamanda bu yolla cari açık da düşecek. İkincisi de azalan sermaye için ülkeler arasında rekabet artıyor. Kendinizi daha cazip hale getirmelisiniz ki daha fazla sermaye gelsin, ülkemizi tercih etsin. Burada bürokrasiyi azaltmaktan tutun da adalet sisteminin daha iyi işleyişi, finansal imkanlar, işgücünün niteliği, altyapı gibi bir çok faktör bunu etkiliyor” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...