Yabancı yatırımcı çözümü bekliyor

- Güncelleme:
Yabancı yatırımcı çözümü bekliyor

Ekonomi Haberleri

Babacan'a çözüm sürecini soran iş adamları, terörün bitmesiyle yatırıma hız verecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, finans sektörü temsilcileriyle görüşmeler yapmak üzere gittiği New York'ta kendisine en çok sorulan sorunun, terör konusundaki çözüm süreciyle ilgili olduğunu söyledi. New York'ta yaptığı görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Babacan, yatırım ortamının iyileştirilmesinin yatırımcılar açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Türkiye'nin güvenilir ülke olması, yatırımcıların kolay iş yapabileceği bir yapı bulunması çok önemli. Bölücü terör örgütü ile ilgili başlayan süreç yatırımcıların oldukça ilgisini çekiyor. Hem Davos'ta hem de burada bana bu konu çok soruldu. Böyle bir sürecin başlamış olmasına uluslararası yatırım çevreleri çok olumlu bakıyor" diye konuştu.Türkiye ekonomisi ile ilgili son gelişmeleri yatırımcılara anlatmanın önemine işaret eden Babacan, "Özellikle ilerde uygulayacağımız politikaları dinlemeleri verimli sonuçlar doğuruyor" dedi. Türkiye'nin reform programı ve anayasa sürecinin de çok merak edildiğini ifade eden Babacan, önümüzdeki dönem özellikle yargı ve eğitim sektörüyle ilgili yapacağımız reformlar çok önemli ana konular arasında. Yargı sürelerinin kısa olması, yargı sonuçlarının güvenilir olması gibi konular, bizim buluşmamızda aktardığımız konuların başında geliyor. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olması ve bu genç nüfusun aynı zamanda çok eğitimli, yüksek katma değer üreten bir nüfus olması konuları, ekonominin dışında gibi görünse de ekonomimizi en çok etkileyecek iki önemli reform alanı" diye konuştu.


Kredi notumuzu kimse sormadı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir soru üzerine, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarıyla çalışmanın bir zorunluluk olduğunu, bunun uluslararası piyasalardaki tahvil ve bono ihraçlarıyla ilgili olduğunu, en az 2 kuruluşun raporunun gerektiğini söyledi.?Kredi?derecelendirme?kuruluşlarının Türkiye'nin gerisinden geldiğini anlatan Babacan, "Gerçek yatırımcılar, Türkiye'yi kredi derecelendirme kuruluşlarından çok daha detaylı inceliyor. Bugünkü toplantımızda da bir tane kuruluş bile kredi notumuzu sormadı. Çok önemsememek lazım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...