Yabancı Garanti'yi istiyor!

Yabancı Garanti'yi istiyor!

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası'nın İspanyol ortağı BBVA, şirketteki ağırlığını yüzde 40'a yükselterek "en fazla paya sahip olmayı" hedefliyor.

Türk bankacılık sektörü, yabancıların iştahını kabartmaya devam ediyor. Garanti Bankası'nın ortağı İspanya merkezli Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Doğuş Holding'in yüzde 14.89 oranındaki payını almak için görüşmelere başladı. İşlem gerçekleşirse BBVA, yüzde 39.90'lık pay ile en yüksek hissedar olacak. Garanti Bankası kaynakları, satışın gerçekleşmesi durumunda Ferit Şahenk'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ergun Özen'in Genel Müdür olarak görevine devam edeceğini, Doğuş Holding'in yönetim kurulu üyeliklerinin de olacağını bildirdi. Doğuş Holding'in Garanti Bankası'nda "nitelikli hissedar" olarak kalacağını da ifade eden kaynaklar, "holdingin bankadaki payının yüzde 10'un üzerinde olacağı" bilgisini verdi. Görüşmelerin kısa süre içerisinde sonuçlandırılacağı belirtildi. Analistler, Garanti Bankası'nda imtiyazlı pay olmadığı için çağrı zorunluluğu olmayacağını, işlemin hisse fiyatı üzerinde etkisinin sınırlı olacağını, ancak Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) konuyla ilgili değerlendirmesinin önemli olduğunu kaydediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören Garanti Bankası hisseleri, haberin etkisiyle yüzde 3'e yakın yükselişle güne başladı. Son 3.5 ayın en yükseğini gören Garanti Bankası'nın piyasa değeri 38 milyar lirayı aştı. Garanti böylece en yüksek piyasa değerine sahip halka açık şirketler sıralamasındaki birinciliğini de güçlendirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...