VW gibi 3-5 ciddi işlem daha var

VW gibi 3-5 ciddi işlem daha var

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, yabancı sermayenin Türkiye’ye girişi noktasında önemli ve sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bahçıvan “Volkswagen, çok çok önemli bir yatırım. Bunun dışında farklı sektörlerde, özellikle sanayide ilginin orta-yüksek olduğunu söyleyebilirim. Şu anda masada bitmek üzere olan, sadece benim bildiğim 3-5 tane ciddi diyebileceğimiz boyutta işlem var. Türkiye, para çekmekte zorlanmayacak. Stratejik yatırımlar noktasında, önümüzdeki günlerde, duyduğumuzda etkileneceğimiz şeyler olacak. Özellikle Avrupa dışında, mesela Japonya’dan enteresan bir ilgi var. Yanı sıra Hindistan’dan ilgiler var” dedi. Döviz, enflasyon, faiz denkleminde önümüzdeki sürecin, geçtiğimiz 1-2 seneden daha olumlu geçeceğini vurgulayan Bahçıvan “Artık çok büyük büyüme rakamları yerine nitelikli bir orta boy büyüme, Türkiye için daha tercih edilebilir model olarak öne çıkmalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...