Vizesiz Avrupa ile ihracat da yükselecek

Düzenleyen:
Vizesiz Avrupa ile ihracat da yükselecek

Ekonomi Haberleri

İş adamları artık AB pazarında sağlam adımlarla ilerleyecek, müşteri arayabilecek. KOBİ’lerin önü açılacak. Artan iş hacmiyle büyüme ve istihdam hız kazanacak

B Komisyonu'nun "Türk vatandaşlarına vize serbestisi" sağlanmasıyla ilgili kararı, iş dünyasını da sevindirdi. Vizelerin kalkmasının orta ve uzun vadede ihracata olumlu yansıyacağını belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi: "İş adamları vize kaygısı olmadan Avrupa pazarlarında müşteri arayabilecek. Diğer taraftan, ihracatçılarımızın büyük çoğunluğu KOBİ’lerden oluşuyor. Bu kararla birlikte, KOBİ’lerimizin de önü açılmış olacak. Büyük firmalarımız vize alma konusunda ciddi problemlerle karşılaşmıyor. Ancak küçük ve orta ölçekteki ihracatçılarımız çoğunlukla bu meseleyle uğraşıyor. Hem zaman, hem maliyet anlamında bir kayıp yaşıyorlar. Vize serbestisi ile teknoloji ve bilgi transferi de kolaylaşmış olacak. Bugün dünyanın en önemli fuarlarından birçoğu AB’de gerçekleşiyor. İş adamlarımızın artık bu fuarlara katılabilmeleri satışlarımızı artıracak. Bu karar, yarının ihracatçıları olacak gençlerimize de yepyeni vizyonlar kazandıracak.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...