Veteriner olursan iş garanti

Düzenleyen:
Veteriner olursan iş garanti

Ekonomi Haberleri

Veterinerlik bölümünden mezun olan her 10 kişiden 8’i iş sahibi. Onu mühendislik, sağlık ve hukuk izliyor. Sosyal hizmetler, sanat ve gazetecilik mezunlarının şansı ise çok az!..

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2016 itibarıyla Türkiye’de 27 milyon 205 bin kişi istihdam edildi. Bunların 6 milyondan fazlasını üniversite mezunları oluşturdu. Yüksekokul veya üniversite mezunlarına bakıldığında; Türkiye’de her 10 veterinerden 8’inin iş sahibi olduğu görüldü. Veterinerlik, yüzde 82,3 istihdam oranıyla ilk sırayı alırken, bunu yüzde 79,3 ile mühendislik, yüzde 77,8 ile sağlık, yüzde 76,6 ile hukuk izledi. Güvenlik hizmetleri, biyoloji ve çevre bilimleri, mimarlık, inşaat ile tarım, ormancılık ve balıkçılık, fiziki bilimler, iş ve yönetim alanları da, yüzde 70 ve üzeri bir oranla öne çıktı. Yükseköğrenim mezunları arasında en yüksek işsizlik oranı ise; yüzde 24 ile sosyal hizmetlerde oldu. Bunu yüzde 23,5 ile iş sağlığı ve ulaştırma hizmetleri, yüzde 21,2 ile sanat, yüzde 19,2 ile gazetecilik ve enformasyon takip etti.

Öte yandan Türkiye’de 3 milyon 330 bin işsizin 60 binini okuma-yazma bilmeyenler, 127 binini okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyenler, 794 binini ilkokul, 737 binini ortaokul, 415 binini genel lise, 369 binini meslek lisesi mezunları oluşturdu. Yüksekokul veya fakülte mezunu işsizlerin sayısı ise 828 bin olarak tespit edildi. Üniversite mezunlarının işgücü piyasasında istihdam oranı yüzde 70,1 olarak gerçekleşti. Önceki sene bu oran 71 olmuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...