Verifone İstanbul’u 150 ülkeye açacak

Düzenleyen:
Verifone İstanbul’u 150 ülkeye açacak

Ekonomi Haberleri

Ödeme sistemleri alanında 150 ülkede faaliyet gösteren Silikon Vadisi şirketi Verifone, Olivetti yazar kasalarının Türkiye’deki distribütörü Panaroma’nın çoğunluk hissesini satın aldı

Önder Çelik İSTANBUL
Dünya genelinde 29 milyon esnafla çalışan ABD merkezli ödeme sistemleri firması Verifone, Olivetti’nin Türkiye’deki marka kullanım haklarına sahip tek distribütörü Panaroma’nın çoğunluk hissesini satın almak için anlaştı. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Verifone Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Bülent Özayaz, Amerika’da her 10 işletmenin 8’inde tercih edildiklerini belirterek, “Verifone, 2 milyar cirosu ve 5 bin 300’den fazla çalışanı bir Amerikan şirketi olan Verifone için Türkiye pazarı çok önemli. Dolayısıyla son 10 yıldır Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi. Verifone’un dünyanın 150 ülkesindeki işlerini 5 başkanlık merkezinden yürüttüğünü, bunlardan birinin de İstanbul olduğunu kaydeden Bülent Özayaz, şöyle konuştu:
“İstanbul’dan yaklaşık 63 değişik ülkeye hizmet veriyoruz. Türkiye, ödeme sistemleri ve perakendecilik konusunda bölgenin en gelişmiş ülkesi. Bankalarımıza baktığımız zaman birçok banka yurt dışına teknoloji satıyor. Bununla beraber,  Türkiye’de çok güzel teknoloji geliştiren startup şirketleri çıkıyor. Aynen Panaroma gibi… Verifone, buradaki ivmeyi yakalamak için İstanbul’u Ar-Ge merkezi haline getirmiş durumda. Burada yaklaşık 40-45 kişilik bir grubumuzla sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda Avrupa’ya, Ortadoğu’ya ve Afrika’ya da teknoloji üretiyoruz. Dünyanın başka yerlerinde üretilen teknolojilere de katkıda bulunuyoruz. Bu birleşmeyle bu teknolojileri dünyaya yaymaya devam edeceğiz. Panaroma ile ortaklık yapmak üzere anlaştık. Türkiye’de bu ne ilk ne de son yatırımımız olacak. Hem Ar-Ge hem perakende hem de yeni teknolojiler konusunda dünyadaki yenilikleri Türkiye’ye getirmekle kalmayacağız, Türkiye’de, İstanbul’da bu yenilikleri geliştireceğiz. Sadece bölgenin 63 ülkesine değil, dünyanın 150 ülkesine de bu geliştirdiğimiz teknolojileri satmayı planlıyoruz.”
İSTİHDAM YÜZDE 10 ARTACAK
Verifone Türkiye, Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetler Genel Müdürü Onur Altınbaş, yatırım kararı sonrası istihdam sayılarını yüzde 10 artırmayı planladıklarını söyledi. Panaroma Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Burak Ceylaner ise, Verifone ile çok daha iyi yerlere geleceklerini belirterek, ödeme sistemleri sektörünün sürekli atılım içerisinde olduğunu kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...