Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı

Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı

Ekonomi Haberleri

Mart ayında otomotiv sektöründeki sert daralmaya rağmen lüks segmentteki otomobil satışları yüzde 10'un üzerinde artış gösterdi

Otomotiv sektöründe mart ayında yaşanan sert düşüşe rağmen, lüks araç satışları artmaya devam ediyor. Mart ayında yüzde 10'un üzerinde artış gösteren lüks segment otomobil satışları, ÖTV artışı, taksit sınırlaması, faiz artışı ve kur etkisinin zengin tüketicinin tercihini etkilemediği görüldü. nbsp;
Mart ayında yurt içi otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 azaldı. Yerli otomobil satışlarında daralma yüzde 16.2 olurken, ithal araçlarda 29.6'u buldu. nbsp;Ancak ithal kalemde yer alan lüks markalar var ki meydana gelen artışlar müşterilerin tercihlerini etkilemiyor. Mart ayında üst segmentteki otomobil satışları yüzde 10.7 artış gösterdi. Tüketicinin tercihinde ise Alman marka otomobiller başı çekiyor. BMW, Mercedes mart ayında satışlarını en fazla artıran markalar arasında yer alırken, yüksek rakamlarla alıcı bulan lüks otomobiller arasında Maserati en fazla satış yapan marka oldu. Aynı şekilde Ferrari ve Jeep satışlarının da yapılan düzenlemelerden olumsuz etkilenmediği görüldü.
Piyasadaki olumsuz düşüşün asıl nedenleri olarak; 2014 yılının ilk dönemlerinde meydana gelen döviz kur ve faizlerinde yaşanan yükselişler, otomobil ÖTV oranlarındaki artış, BDDK'nın kredi işlemlerine yönelik getirdiği sınırlamalar, Merkez Bankası'nın sıkı para politikası, gelişmekte olan ekonomilere ait büyümede ivme kaybı, varlık alımlarının ve global parasal teşvikin azaltılması, uluslararası piyasalarda finansman imkanlarının zorlaşması sıralanıyor.

nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı



nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı


Yeni Amarok Canyon yollarda
Volkswagen Ticari Araç'ın pick up modeli Amarok'un, yeni versiyonu Amarok Canyon satışa sunuldu. Yeni Amarok Canyon, hem iç, hem de dış tasarımındaki yeniliklerle dikkat çekiyor.
Özel Canyon koltuk kumaşı, ısıtmalı sürücü ve yolcu koltukları, ısıtmalı silecek başlıkları gibi özelliklerin standart olarak yer aldığı Yeni Amarok Canyon'da gövde rengi ön tampon ve yan aynalar ile Canyon tampon kiti, sportif roll bar ve parlak siyah yan basamak ilk bakışta göze çarpıyor. Sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliği ve Volkswagen motor teknolojisinin güçlü, verimli örneklerinden biri olan 2.0 lt Common Rail Turbo 180PS motorla donatılmış olan Yeni Amarok Canyon, manuel veya sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanla alınabiliyor. Fiyatı ise 95 bin 730 TL'den başlıyor.



nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı


RENAULT'DAN SANATA DESTEK
Renault, uzun zamandır dünyanın önde gelen Film Festivallerine verdiği desteği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği ve 20 Nisan'a kadar devam edecek 33. İstanbul Film Festivali'nde de gösteriyor. Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault ve sinema ilişkisini şöyle özetledi: "Lumiere Kardeşler'in ilk kameranın patentini almalarından sadece 4 yıl sonra Renault otomobil de bir filmde yer aldı. Sonraki yüzyıl sinema da otomotiv endüstrisi de büyük teknolojik değişimler geçirdi. Renault, sinema ilişkisi ise hiç kesilmedi. Renault olarak prodüksiyon şirketleri için tüm modellerden oluşan 40 araçlık bir filomuz bulunuyor. Bu yıl festival kapsamında gösterilen Terry Gilliam'ın Sıfır Teorisi'nde de Twizy modelimiz yine kamera önünde."


nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı

5008 yeni giysisiyle nbsp;
Yeni Peugeot 5008 Nisan ayı itibariyle Türkiye pazarına sunuldu. Yeni 5008'de sürücü, yüksek konumlanan sürücü mahallinden yola ve bütün çevreye hakim olabiliyor. Hız bilgileri sürücüye renkli Head Up Display ekranı ile veriliyor ve geri vites kamerası manevraları kolaylaştırıyor. Aracın işlevsel arka bölmesi, yüklemelerin türüne göre modüler bir şekilde düzenlenebiliyor. Yedi koltuğu ile nbsp;iki ilave yolcuya içinde zevkle seyahat edebilecekleri geniş bir alan ve üst düzeyde bir rahatlık sunuyor. Yeni 5008, karma parkurda büyüklüğüne ve sunduğu hacime göre 4,7 l/100km yakıt tüketimi ve 123g CO2/km emisyon oranı ile dikkat çeken 1.6 e-HDi 115 hp ETG6 Stop amp;Start motor seçeneği ve Allure donanım seviyesi ile sunuluyor.



nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı

ÇİM BİÇME MAKİNESİNDEN HIZ REKORU
Geçtiğimiz yıl 27 milyon 400 bin otomobil, motosiklet ve güç ürünü üreten Honda, VTR Firestorm motosikletinin 109 HP'lik 1000 cc motoruyla bir çim biçme makinesini 187,60 km/s'lik hıza ulaştırarak Guiness Dünya Rekoru kayıtlarına girdi.
2015 yılında Formula 1'e dönüş yapacak olan Honda, motorsporlarındaki hızını ve motorlarının performansını her alanda tescillemeyi sürdürüyor. Honda İngiltere, hız rekoru denemesi için İngiltere Turing Otomobil Şampiyonası'nda üretici desteği verdiği Team Dynamics ekibini görevlendirdi. Honda HF2620 çim biçme makinesini baştan aşağıya yenileyen ekip, tamamen yeni bir şasi üretmenin yanı sıra Honda VTR Firestorm'dan alınan 1000 cc'lik motor kullandı.




nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı


Otomotiv ihracatında son 6 yılın rekoru kırıldı
Otomotiv endüstrisi mart ayında 2 milyar 128 milyon dolarlık ihracatla son 6 yılın en yüksek dış satışına ulaştı. Sektör yılın ilk çeyreğinde de 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 8.1 büyüme sağlayarak 5 milyar 546 milyon dolarlık dış satış yaptı. Otomotiv ihracatında nbsp;ilk sırayı AB ülkeleri aldı. Sektörün 3 aylık dönemdeki toplam ihracatı yüzde 8.1, AB ülkelerine yaptığı dış satım ise yüzde 12.90'lık artış hızına ulaştı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv ciler olarak Türkiye'nin ihracatının üzerinde büyüme gösterdiklerini hatırlatarak, "Bu artış bizi tatlı bir heyecanı sürükledi. 'Acaba bu yıl 23 milyar dolarlık ihracatı yakalayabilir, hatta yeni bir rekoru kovalayabilir miyiz' duygusu oluştu" diye konuştu.




nbsp;Vergi ve taksit sınırı zengine dokunmadı


HAFTANIN OTOMOBİLİ
Honda Civic HB
Fiyatı: 57.260 TL'den başlıyor



ARTILARI
Tasarım olarak spor çizgileriyle dikkat çeken Honda Civic hatchback gençlerin sevdalısı olduğu efsane otomobillerden aslında. Bunu da çizgisiyle ve sürüş özellikleriyle hak ediyor. Keyifli spor ve dikkat çekici bir otomobil istiyorsanız, tercih edebilirsiniz.


EKSİLERİ
Otomatik şanzıman seçeneği olmaması en büyük eksisi. Malzeme kalitesi olarak çizdiği imaja oranla biraz eksik kalıyor.


Teknik özellikleri
1.4 litre, 100 beygir benzinli, düz vites ve 1.6 litre 120 beygir dizel, düz vites motor seçenekleriyle satılıyor.


BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...