Vergi borcu olana silah ruhsatı

Vergi borcu olana silah ruhsatı

Ekonomi Haberleri

Can güvenliği vergi borcunun önüne geçti. Hayatı tehdit altında olan vatandaş, vergi borcu olsa bile silah ruhsatı alabilecek.

Vergi borcu olanlara silah verilmemesine ilişkin tebliğin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kapısını çaldı. Emniyet kanadı, tehdit alan ve can güvenliği bulunanların vergi borcu olsa dahi silah alabilmesi yönünde görüş sundu. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı, tahsilat tebliğinde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeye göre miktarına bakılmaksızın herhangi bir vergi borcu olan şahıs, can güvenliği bulunuyorsa silah ruhsatı alabilecek. Yönetmelikte şu ifadeler yer alıyor: "Yaptıkları iş, sosyal konum ve ekonomik durumları veya sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki faaliyetleri ya da bulundukları yer ve zaman itibariyle can güvenliklerinin ciddi ve harici tehdit ve tehlikelere maruz kalacağı kuvvetle muhtemel olduğu anlaşılan Türk vatandaşları ile karşılıklı olmak şartıyla yabancı uyruklu şahıslara, talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir." nbsp;Cenk Esen/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...