Vergi borçlusuna 90 milyar TL'lik müjde

Düzenleyen:
Vergi borçlusuna 90 milyar TL'lik müjde

Ekonomi Haberleri

Hükümetin önceki gün yaptığı bakanlar kurulu toplantısının ardından ekonomiye ilişkin ilk açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi.

Ağbal, "Yepyeni bir yeniden yapılandırma çalışması yaptık. 30 Haziran 2016 itibarıyla ödenmemiş olan vergi, prim borçlarına, gümrük vergi borçlarına yeniden yapılandırma getiriyoruz. Vatandaşlarımız bu borçlarını 18 aya kadar yeniden yapılandıracaklar" dedi. Vergi dairelerine kayıtlı 90 milyar liralık yeniden yapılandırılacak tutar bulunduğunu söyleyen Ağbal, "Sosyal güvenlik primleri olarak da yaklaşık 72 milyar liralık yeniden yapılandırılacak tutar var. Vergi artı prim olarak yaklaşık 162 milyar liralık tutarı, vatandaşın lehine yeniden yapılandırmış olacağız. Son 5 yıla ilişkin matrah artırma düzenlemesi yapıyoruz. Kasalı ortaklardan alacaklara da düzeltme getiriyoruz. Stok düzeltme hesabı getiriyoruz. Varlık barışında kapsam genişledi. Yurt içi varlıklar da dahil edilecek. Vergi, gümrük vergisi ve sigorta prim borçlarını kapsayan paket bu akşam TBMM'ye (dün akşam) sunulacak. 4.5-5 milyon mükellef bu düzenlemeden yararlanacak. Toplamda 13 milyon vatandaşı ilgilendiriyor" dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...