Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak?

Ekonomi Haberleri

Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek sorusu en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. Bildiği üzere vergi borcu cezalarına af gelmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş vergi affıyla alakalı son gelişmeleri açıkladı. Peki, Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

Vergi affı olarak da bilinen vergi borcu yapılandırmasıyla ilgili detaylar sıkça araştırmaya başlandı. Vergi affının yürürlüğe gireceği tarih, gündemde yer almaya devam ederken vatandaşlar “Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak?

Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2023? Vergi affı çıktı mı, ne zaman yasalaşacak?

VERGİ AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 2023?

Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi.

Teklifle, kamu alacakları yapılandırılırken, cezalar da siliniyor.

Teklif Meclis'ten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçecek. Konuyla alakalı gelişmeler güncellendikçe haberimizde yer vereceğiz.

VERGİ AFFI YASALAŞTI MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kamu alacaklarını yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladıklarını belirtti.

Vergi affı yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı tamamladıklarını belirten Elitaş, "İki ana başlıkta düzenleme var. Bugüne kadar tüm talepleri dinledik, titizlikle inceledik, ihtiyaçları belirledik. Bir süredir vatandaşlar yapılandırma noktasına talepleri vardı, geniş düzenleme yapalım borçları ödeme kolaylığı getirelim dedik. Hangi türlerden olursa olsun yapılandırma dahil ettik. Vergiler cezaları, askerlik, köprü, otoyol, kaçak geçiş ve adli para cezaları, idari cezalar, öğrenim kredisi gibi yapılandırıyoruz. Ödenebilecek gecikme zamları da çerçevededir. SGK prim kesinti, işsizlik sigorta primi ve topluluk sigorta primi, eksik işçilik tutarı, gecikme cezası zammı yine tarım hizmet akdi sigortalı prim borçları, ticari taksi dolmuş aracında çalışanların sigorta prim borçları, iş kazası, malülluk aylığı, rucu alacak yersiz ödenecek aylıklardan alacakları dahil ettik. Emlak vergisi ve tüm vergiler çerçeve içine aldık. Belediye idari para cezası, su atık alacakları, belediye taşınmaz ile yaptıkları satış irtifak hakkı, kiralamana kaynaklı kullanım hakları, kira bedelleri yapılandırma ile ödenebilecek. Borç asılları tamamından yüzde 50'si ödeniyor. Kalanından vazgeçiliyor, gecikme zammı gibi alacaklar vergi cezalarının tahsilinden vazgeçiliyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...