Veliefendi’yi dönüştüren projeye yedi kat talep

Düzenleyen:
Veliefendi’yi dönüştüren  projeye yedi kat talep

Ekonomi Haberleri

Zeytinburnu Veliefendi’deki Kiptaş Locamahal projesinde en küçük dairelerin metrekare fiyatı 5 bin 750 liradan başlıyor. Bin 262 konut ve 75 adet dükkânın konumlandırılacağı projeye şu ana kadar 7 bin talep geldi.

Cabir Turğut 

Kiptaş’ın İstanbul Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Locamahal Veliefendi projesi, satış ofisinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Bin 262 konut ve 75 adet dükkân inşa edilecek projede, en küçük dairelerin metrekare fiyatı 5 bin 750 TL’den başlıyor. 3 tip seçenek bulunan Locamahal Veliefendi’de dairelerin büyüklükleri 119 ila 208 metrekare arasında değişirken, projeye şu ana kadar 7 bin talep formu geldi. Toplantıda konuşan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Locamahal projesini 18 ay kadar bir sürede İstanbul halkına sunacaklarını belirtti. 460 daireyi teslim ettiklerini fakat geri kalan bin 200 küsur daire ve 60 küsur dükkân bulunduğunu ifade eden Yıldırım “Burası meşhur perdecilerin olduğu önemli yerlerden biriydi. Onların dönüşmesi için de 460 dairenin dışındakilerin kiraya çıkarılması lazımdı. Buraya da Locamahal Projesi’ni yaptık. Toplamda bin 337 adet bağımsız bölüm inşa edeceğiz” dedi.
DÖNÜŞÜM İÇİN KOLLARI SIVADIK
Yıldırım, gayrimenkul sektörünün sıkıntıya girdiği dönemde bu projeleri yapmalarının konut piyasasına canlılık getireceğini anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlût Uysal ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından kentte yerinde dönüşümü sağlamak için ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Yıldırım “Onun dışında Silivri’den Pendik’e kadar 7-8 bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Onları da önümüzdeki aylarda lansmanlarla tanıtacağız. Silivri’de 3 bin konutluk hiç evi olmayana konut projesi hazırlığı yapıyoruz. 1-1,5 ay içerisinde onu açıklarız” diye konuştu. Anadolu yakasında 2 projede bin civarında, Avrupa yakasında ise 8 bin adet olmak üzere toplamda 10 bin konutluk projelerinin olacağı bilgisini veren Yıldırım, şöyle konuştu: İstanbul’un marka değeri henüz ortaya çıkmadı. Bana göre Londra’ya, New York’a veya Japonya’ya baktığınız zaman İstanbul daha pahalı bir şehir olmalı. Bundan sonra daha çok dönüşüm projeleri ile yenilenmesi lazım. Bence konut almanın şu anda tam zamanı.
80 BİN KONUTUN YENİLENMESİ GEREK
Locamahal Veliefendi’nin lansmanında hazır bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da semtte yaklaşık 17 yılda 20 bin civarı dairenin yenilendiğini anlattı. Aydın, önümüzdeki 15 yılda da kalan kısım olan yaklaşık 80 bin konutun yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Veliefendi’yi dönüştüren  projeye yedi kat talep

Locamahal Veliefendi Projesi’nin tanıtımı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...