Vatandaşın yüzde 8,6’sı ekmeği çöpe atıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Vatandaşın yüzde 8,6’sı ekmeği çöpe atıyor

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de israfın boyutunu rakamlara döktü.

Türk halkının tasarruf yapma oranı yüzde 14'te kaldı. Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 66'sı her gün ekmek satın alıyor, yüzde 96.8'i ambalajsız ekmek tüketiyor ve yüzde 8.6'sı ekmeği çöpe atma eğiliminde. Ekmeği çöpe atanlar, haftada kişi başı 226 gr ekmeği tüketmeden çöpe atıyor.
Araştırmaya göre, Türkiye'de akıllı telefon kullanımı yüzde 84. Yüzde 14.7'lik kesim hayatlarına standart cep telefonlarıyla devam ediyor. Telefonu olmayan kesim ise yüzde 1.5'te kaldı. Akıllı telefon sahiplerinin yüzde 7'si yılda bir, yüzde 17'si iki yılda bir akıllı telefonunu değiştiriyor. Ortalama akıllı telefon değişim süresi ise 3.2 olarak hesaplandı. Otomobilde değişim süresi ise cep telefonlarına oranla daha yüksek. Otomobilde ortalama değişim süresi 6.2 yıl oldu.
Araştırmaya göre tasarruf yapma oranı ise yüzde 14'te kalıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin büyüme hedefleri doğrultusunda tasarrufun sağlıklı büyümenin bir gereği olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...