Varlık Fonu ‘kriz savar’ olacak

Düzenleyen:
Varlık Fonu ‘kriz savar’ olacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye Varlık Fonu (TVF), hem çeşitli sektörlerin gelişmesine katkıda bulunmak hem sermaye piyasalarındaki istikrarın korunmasını sağlamak amacıyla alt fonlar kurmaya başladı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Türkiye Varlık Fonu (TVF), hem çeşitli sektörlerin gelişmesine katkıda bulunmak hem sermaye piyasalarındaki istikrarın korunmasını sağlamak amacıyla alt fonlar kurmaya başladı. Nisan ayında kurulan 4 alt fon ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin “Söz konusu alt fonlar, tamamıyla hukuki süreçleri tamamlamak amacıyla kuruldu. Henüz daha uygulama boyutunda bir adım yok. Önce 3 Yıllık Stratejik Planın, Bakanlar Kurulundan geçmesi gerekiyor. Stratejik yol haritasının netleşmesi gerekiyor” dedi. ‘Maden Alt Fonu’, ‘Piyasa İstikrar ve Denge Fonu’, ‘KOBİ Finansman Fonu’ ile ‘Lisans ve İmtiyaz’ alt fonlarını kuran Türkiye Varlık Fonu, gelecekte gerekli durumlarda alt fonların sayısını artırabilecek. Kerem Alkin “Madencilik Alt Fonu, zaman içerisinde yerli madenciliğin geliştirilmesi amacıyla kullanılabilir. KOBİ alt fonu, finansman konusunda sıkıntıları giderebilir. KOBİ’lerin yüksek teknolojiye ve başarılı projelere yönelmesine katkı sağlayabilecek yapılar oluşturabilir. 2008’de küresel finans krizi gibi çalkantılar yaşadık. O çalkantılar esnasında para ve sermaye piyasalarına istikrar kazandırmak adına, Türkiye’nin kamu varlıklarının değerini korumak adına ‘Piyasa Denge ve İstikrar Fonu’ devreye girebilir. Varlık fonu verimliliği, kârlılığı artıracak, maliyetlerin yönetimine katkıda bulunacak” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...