Varlık Barışı'ndan 8.5 milyar TL orman arazisinden 1.5 milyar TL

Varlık Barışı'ndan 8.5 milyar TL orman arazisinden 1.5 milyar TL

Ekonomi Haberleri

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki birikimini ülkeye çekmeyi amaçlayan Varlık Barışı'nın sonuçları belli oldu.

19 Kasım itibariyle barış kapsamında 69.8 milyar liralık beyan yapılırken 8.5 milyar TL tutarındaki varlık için 170 milyon liralık vergi tahsilatı yapıldı. Uygulama kapsamında tahakkuk eden vergilerin son ödeme süresi ise 30 Kasım 2013. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışından da 1.5 milyar lira tahsil edildiğini açıklayarak, "6292 sayılı Kanun kapsamında yaklaşık 810 bin hak sahibinden 662 bini başvuru yapmıştır. Satışı yapılabilecek nitelikte olan taşınmazlar için hak sahibi olarak belirlenen yaklaşık 338 bin kişinin satış işlemini tamamladık" dedi. Sayıştay raporlarına yönelik eleştirilere de cevap veren Şimşek, ""Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucunda eksik hesaplanan tutarların tahsil edilmesine karar verilmiştir" dedi.
DERSHANELERDEN 310 MİLYON TL VERGİ
Bakan Şimşek, dershanelerin devlete olan vergi katkısı sorusuna da şu cevabı verdi: "Dershanelerin 2012 yılı için ödediği kurumlar vergisi, KDV ve gelir vergisinin toplamı 310 milyon lira." nbsp;
Cenk Esen ANKARA
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...