Uzmanlardan Anadolu değerlendirmesi: NATO’daki konumumuz çok farklı bir yere geldi

- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG ANADOLU’nun envantere girmesi hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda geniş yankı buldu. Dosta güven düşmana korku salan yeni teknoloji Türkiye’yi savunma alanında bir üst lige taşıdı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - TCG ANADOLU ve savunma sanayii alanında atılan adımları değerlendiren uzmanlar, Türkiye’nin artık “güç aktarımı” kabiliyeti kazandığına dikkat çekti. 

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye’nin savunmada artık bir üst lige çıktığını söyledi. Yaycı “Bu amfibi çıkarma gemisi aynı zamanda bir küçük uçak gemisidir. Üzerinde SİHA konuşlanmıştır ama kalkış rampası da eklenmiştir. Dikine iniş kalkış yapabilen uçakların konumlanabileceği bir uçak gemisidir. Türkiye TCG ANADOLU ile güç aktarımı yapabilecek kabiliyete kavuştuk, uçağınız tankınız, topunuz, personeliniz, helikopterleriniz hepsi bir arada nakledilebilecek. Bu adımla Türkiye artık, küresel oyun bozan, bölgesel oyun kuran ülke konumundadır. NATO’daki konumumuz çok farlı bir konuma geldi artık, ileri seviyede teknolojiye sahip ülkeler ligine çıktık. Yani bir üst ligdeyiz artık. Aslında ANADOLU F-35’ler için tasarlanmıştı ama o programdan çıkınca teknolojiyi dönüştürerek SİHA’lara entegre ettik. Çok daha iyi oldu. Her şerde bir hayır vardır” dedi. 

Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ da Türkiye’nin özellikle savunma alanında dışa bağımlığının askeri operasyonlar üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Başbuğ “15 Temmuz’da içimizdeki safraları attıktan sonra kendimize geldik. Beyin gücümüzü tam olarak kullanmaya başladık, bu güç bizi fabrika ayarlarımıza döndürdü. Körfez ülkeleri bile yüzünü artık Türkiye’ye döndü. Oyun artık öyle değil böyle kurulur diyen bir ülke var” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...