‘Üzerimde hangi renk var artık bileceğim’

Düzenleyen:
‘Üzerimde hangi renk  var artık bileceğim’

Ekonomi Haberleri

LC Waikiki, görme engelliler için etiket uygulaması başlattı. Altı Nokta Körler Derneğinden Sevgi Bulut, bu uygulamaya ilişkin “Sabahları evden kıyafetlerimin rengini bilerek çıkacağım. Ben de sizler gibi moda olanı giyebileceğim” dedi.

Cabir Turğut 

Perakende markası LC Waikiki, görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak “LCW Sense” uygulamasını başlatarak, dünyada bir ilke imza attı. “Ulaşılabilir moda” anlayışıyla her kesimin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen marka, bu uygulamayı LC Waikiki Kurumsal İletişim ve Reklam Müdiresi Sevda Malkoç, LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna ve Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şubesinden Avukat Sevgi Bulut’un katıldığı basın toplantısında tanıttı. Görme engelli bireylere tek başına alışveriş yapma özgürlüğü sunan LCW Sence uygulaması sayesinde giysinin rengi, deseni, kumaş türü, yıkama talimatları, fiyatı gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. Dünyada ilk kez hayata geçirilen bu uygulamaya imza atmaktan gurur duyduklarını belirten LC Waikiki Kurumsal İletişim ve Reklam Müdiresi Sevda Malkoç, 37 ülkede 800’ü aşkın mağazayla her gün büyük bir müşteri kitlesiyle temasta olduklarını belirtti. Malkoç “Önceliğimiz toplumun refahı ve mutluluğu. Kulağımızı her kesime açık tutmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz” dedi. 
SİZLER GİBİ MODA OLANI GİYECEĞİM
Projenin hız kazanmasında önemli bir rol oynayan Altı Nokta Körler Derneğinden Sevgi Bulut da “Bu kıyafetimin rengi nedir diye sürekli birilerinden yardım almak zorunda kalmayacağım. Sabahları evden kıyafetlerimin rengini bilerek çıkacağım. Alışverişe tek başıma gidip alacaklarıma ve giyeceklerime kendim karar verebileceğim. Ben de sizler gibi moda olanı giyebileceğim. Yanımda sürekli birileri olmadan seçme, seçtiklerimi giyme özgürlüğünü tadacağım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...