Uzaktan çalışanın faturası yükseldi

Uzaktan çalışanın faturası yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Pandemi nedeniyle iş hayatındaki çalışma şekillerinde değişimler devam ederken; Türkiye’deki pek çok şirket virüse karşı tedbire ve çalışanlarının sağlıklarını güvence altına almaya devam ediyor.

Mevcut durumda ve gelecek süreçte şirketlerin çalışma düzenlerini ve davranışlarını anlamak için Avansas tarafından “Covid-19 Etkisinde Yeni Çalışma Düzeni” araştırması gerçekleştirildi. Buna göre;
¥ 250’den az sayıda çalışana sahip iş yerlerinin yüzde 66’sı, ofisten çalıştıklarını belirtti. 250’den fazla çalışana sahip iş yerlerinin ise yüzde 54’ü hibrit çalışma modeli uyguluyor.
¥ Uzaktan çalışma sistemiyle birlikte çalışanların ev masrafları artış gösterdi. Burada aylık ortalama artış tutarı 619 TL olurken, şirketlerin yüzde 60’ı çalışanlarına bu konuda destek verdi.

2 KİŞİDEN 1'İ UZAKTAN ÇALIŞMAKTAN MEMNUN
¥ Şirketlerin destek sağladığı alanlar; hijyen kiti (kolonya, maske, dezenfektan), yemek masrafları, fatura desteği (elektrik, internet), kırtasiye ürünleri şeklinde öne çıktı.
¥ Her 2 kişiden 1’i uzaktan çalışma düzeninin faydalı olduğunu belirtiyor.
¥ Her 2 iş yerinden 1’i çalışanların uzaktan ya da ofisten olmak üzere hangi çalışma şekline rağbet gösterdiklerine dair şirket içerisinde araştırma gerçekleştirdiğini belirtti. Çalışanlar, pandeminin ne kadar süre devam edeceği konusunda kararsız... Yüzde 30’u salgının 1 yıl sonra, yüzde 37’si 2 yıl sonra ve yüzde 28’i 3 yıl sonra sona ereceğini öngörüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...