Ünlü yazarları karne sevincine ortak ediyor

Ünlü yazarları karne sevincine ortak ediyor

Ekonomi Haberleri

13 Haziran'dan itibaren karnesini şubelere getiren öğrencilere öykü kitapları hediye edilecek.

Türkiye İş Bankası'nın 2007-2008 eğitim öğretim döneminin sonunda başlattığı "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası bu yıl yedinci yılına ulaşıyor. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sosyal sorumluluk projelerimizle ülkemizin toplumsal refahına yapabildiğimiz her katkıyı çok önemsiyoruz. Bu projeyi istikrarla sürdürerek, çocuklarımıza ve ülkemizin geleceğine katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Okulların kapandığı gün yaşanan tatlı heyecanı bütün şubelerimizde hissediyor, çocuklarımızın tatil sevincine hediye ettiğimiz kitaplarla küçük bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Dağıtılan kitap sayısı bu yıl 1 milyon 200 bini bulacak. 7 yıl boyunca dağıtmış olduğumuz kitaplar da 8 milyonu aşmış olacak." Bu sene belirli sayıda kitap, görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle basılarak onlara eğitim veren okullara ulaştırılacak. Ayrıca Yatılı Bölge Ortaokullarına ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara da "Yazarlarımızdan Öyküler" kitabı hediye edilecek.
SOMA'DA SİLİNEN BORÇLAR
Toplantının ardından gazetecilerin "Soma'de silinen borçlarla" ilgili sorularını cevaplandıran Bali, şunları söyledi: "Sosyal medyada söz konusu edilen 'zaten bu borçlar siliniyor, kaza sigortası sebebiyle zaten bunlar hallediliyor' gibi değil, aksine, kaza sigortası, benzeri sigorta durumları var ise onları da varislerine ödeyecek şekilde düzenlemelerimizi yaptık. Fiili olarak da hayata geçirdik. Sadece hayatını kaybedenler değil, orada bu konudan olumsuz etkilendiğini düşündüğümüz esnafın, konudan dolayılı etkilenen kişilerin de borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi yönünde karar aldık." Bali, çocuklara dağıtılmak üzere depremle ilgili bir kitap çalışmalarının bulunduğu bilgisini de verdi.


YAZARLAR DA TOPLANTIYA KATILDI

"Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyasının bu yılki tanıtım toplantısına (soldan sağa) Necati Tosuner, Muharrem Buhara, Feyza Hepçilingirler, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Doğan Hızlan, Aydın Ilgaz, Yaşar Kemal, Adnan Bali ve Adnan Binyazar katıldı.





Halide Edip'ten Yaşar Kemal'e kadar birçok yazar var
İş Bankası'nın bu yılki karne hediyesi, Türk edebiyatının usta isimlerinin eserlerinden derlenen "Yazarlarımızdan Öyküler" isimli kitap olacak. İlk ve orta öğretim öğrencileri; Sait Faik Abasıyanık, Halide Edip Adıvar, Adnan Binyazar, Sabahattin Ali, Muharrem Buhara, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Yaşar Kemal, Fikret Otyam, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ömer Seyfettin, Mine Soysal ve Necati Tosuner'in öykülerinin yer aldığı kitaplarını, 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona erdiği 13 Haziran'dan itibaren herhangi bir İş Bankası şubesinden alabilecek. İş Bankası, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya'daki şubelerinde de karnesini getiren 1 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edecek.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...